naja78
|
ojla divans. naš,starejši,sedaj bo 4 leta,je spal do 5 meseca med nama. in mi je bilo fajn,pa še spali smo,se je pač 1-2x na noč zbudil,pa ga niti poskušala nisem dajat v posteljico. spat je hodil ravno tako na začetku ful pozno,da je čimdaljši čas noči prespal.kasneje sami zregulirajo na manj in tako je ostala 21 ura ali še prej........ kasneje,po 5 mesecu, me je začelo motiti,ker se je premetaval,molel noge k moji glavi,... mojmu možu dajal klofute,.... pa kake 2,3 mesece od rojstva smo ga tudi nosili. potem sem zvečer uvedla flašo.med zadnjim dojenjem in TO FLAŠO je moralo miniti najman 2 uri.pa da ni vmes nič spal.pač se z nim ukvarjaš,ga skopaš umirjeno pripraviš na ritual-FLAŠA.. IN KAJ KMALU PO PARIH DNEH MU JE POTEGNILO.AMPAK KOPALA SEM GA PA ČISTO VSAK DaN. ups... nato smo mu dajali vedno v roke eno igračko,pa je dolgo časa ni porajtal.a kaj kmalu mu je potegnilo da če mu jo samo zvečer dam,je čas za spanje. je pa imel dudo.ki pa jo je tudi sprejel ful pozno.probaj zgruntat katera mu sede. če ni zaspal na flaši(ga je kaj zmotilo,včasih od utrujenosti tudi ne more zaspat),sem šla mz njim enostavno spat.in smo tako zaspali. Sedaj imamo 4 mesečnika,ki je ful priden.dudo ima samo za spat.in je že povezal,da če jo dobi,...GRE AJAT.zraven ima ninico,cujnico,ki sem jo našpricala z mojim mlekom,da diši po meni.to mu vedno dam zraven.zaspi tudi med 21-22.ja sem že hin,včasih še potegne.samo mu pa od 7 zvečer ne pustimo več zadremat.čim ga zmanjka,gremo spat ob 23.jaz gledam že pod kožo. zaspi na ziziki ali flaši,smo jo kar uvedli,ker je bolj sit in dlje spi ponoči.ko zaspi,ga dam v posteljico in spi pač do 3,4, ali 5 ure zjutraj,poje zizo in spet do 7 zjutri.takoj od rojstva sem ga dajal kar nazaj v posteljico.ZATO JE TAKO OSTALO. otrok hitro pogrunta kaj mora mama delat da zaspi,kako ga nato navadi.tvoj se je pač na to že navadil.tako da bo samo na tebi in možu,da ga tega 1x(ne hiti,ali ko bo čas). drugače pa ga ni lepšega občutka kot dojenčka stisnit k sebi in skupaj zaspat.vsaj meni. boš vidla vse bo prinesel čas.ko boš imela drugega,pač veš da ga ne boš več tolk nosila,saj tudi časa ne boš imela. je pa odločilen pri tem tudi karakter.
|