Felicita -> RE: Škrlatinka (24.7.2010 12:08:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rokii Pozdravljeni, mene zanima, če ima kdo izkušnje s Škrlatinko v nosečnosti. Sin mi je iz vrtca prinesel Škrlatinko v soboto so mu jo potrdili. Pediatrinja mi je svetovala naj mi osebni zdravnik vzame briz žrela, a žal moj osebni zdravnik je dovolil samo odvzem krvi, katera je pokazala da sem zdrava kot riba. V sredo je imel sin kontrolo in sem povedala pediatrinji da mi moj osebni zdravnik ni vzel briz žrela,kljub temu da Škrlatinke ni sem prebolela. Pediatrinja mi je vzela na svojo roko briz, kateri je bil pozitiven. sklepam da ti je pediatrinja delala bris žrela na prisotnost streptokokov. pozitiven test ne pomeni da si bolna oz. da boš zbolela, samo da so streptokoki prisotni v tvojem žrelu. IZVIRNO SPOROČILO: rokii Naj povem da sem noseča 11 tednov. Zanima me kakšne so posledice za nosečnico in plod, če se zdravita? Osebni zdravnik ti bo predpisal ustrezne antibiotike in posledic ni, ker gre za lokalno bakterijsko okužbo. IZVIRNO SPOROČILO: rokii In kakšne so posledice če škrlatinko prebolim brez zdravil, posledice na plodu? Prosim za informacijo, hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] škrlatinka (ali/in angina) načelno nimata posledic za plod, čeprov ne vem kako misliš da bi jo 'prebolela brez zdravil'?
|
|
|
|