|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čiščenje kože ali alergija: izkušnje, prosim!
22.7.2010 23:00:53   
novakatja
Imam punčko staro skoraj 7 tednov, ki se ji je pojavil pri 1. mesecu izpuščaj po licih, ušesih, vratu, prsih, zgornjem delu hrbta in po ramenih. Tisti teden je bilo pasje vroče. Potem se je začelo sušiti, ušesa so se oluščila. Po licih se tudi suši, samo počasneje kot drugje. Na novo ima pa pikice po rokicah, ki so kar naraščale, zato smo šli k pediatrinji. Dobila sem dieto URTIKA 3, ker dojim. Mlečne izdelke je rekla, da lahko jem do kontrole.
Zanima me, v kolikem času se je popravil izpuščaj pri vaših otrocih, če je šlo za čiščenje kože?
Pri moji hčerki vse pike meni izgledajo kot drobni mozoljčki. Ne vem pa, če jo srbi. Minimalno se že popraska po obrazu.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čiščenje kože ali alergija: izkušnje, pro...
23.7.2010 8:04:27   
lojska
Mi imamo popolnoma isto, samo, da pri nas se je začelo pri dveh tednih. Pri enem mesecu sem jo peljala k zdravnici, ki pa je rekla, da alergija nemore bit, ker alergologi in dermatologi trdijo, da otrok pri enem mesecu še nemore bit alergičen in, da so to moji hormoni prek dojenja (skoraj nič nisem dojila, ker nisem imela skoraj nič mleka) Kakšen teden zatem sem popolnoma prenehala z dojenjem pikice so pa še danes, ko je mala stara že skoraj 2 meseca. Skratka pikice so bile najprej po obrazu, lasišču, vekah, vratu in ušeskih. Taki čisto mali gnojni mazolčki, ki so počili in je koža postala suha. Kopala sem jo v kamilicah in hrastovem lubju in jo potem mazala z oljčkom. Obraz se je po nekaj dneh popolnoma sčistil pikice pa so se počasi selile navzdol po ramenih, hrbtu in trebuhu ter na koncu še na pregibih. Zelo nam pomaga krema aderma, danes je že skoraj brez pikic. Pomojem je to neke vrste dermatitis, je pa baje težko doličit od česa pride. Pazi uglavnem, da nebo koža presuha. Mene je patronažna opozorila naj se kreme maže šele po kopanju, ker čene so pore v koži zaprte in ne vpijejo kreme tako, da se le ta samo nalaga na koži.

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2010 11:10:35   
Katy78
Uh, pri nas je trajalo kar več kot 1 mesec. Je bil pa res revček, koža se mu je na obrazku in ušeskih luščila, videti je bilo grozno, njega pa očitno ni nič motilo. Imel je na obrazku in ušesih, na prsnem košu pa je bil rdeč, kot bi se opekel. P je rekla, da skoraj zagotovo ni alergija, da je bolj verjetno je čiščenje kože, da pa tako hude oblike še ni videla in da če v roku 1 meseca ne bo popolnoma izginilo, nas bo dala na testiranje. Po ca. mesecu in pol je bila koža gladka in lepa, tako da res ni šlo za alergijo.

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.7.2010 13:24:36   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Uh, pri nas je trajalo kar več kot 1 mesec. Je bil pa res revček, koža se mu je na obrazku in ušeskih luščila, videti je bilo grozno, njega pa očitno ni nič motilo. Imel je na obrazku in ušesih, na prsnem košu pa je bil rdeč, kot bi se opekel. P je rekla, da skoraj zagotovo ni alergija, da je bolj verjetno je čiščenje kože, da pa tako hude oblike še ni videla in da če v roku 1 meseca ne bo popolnoma izginilo, nas bo dala na testiranje. Po ca. mesecu in pol je bila koža gladka in lepa, tako da res ni šlo za alergijo.

Pri nas je bilo enako... pikica pri pikici po obrazu, lasišču, ušeskih, do prsnih bradavic in nikjer drugje. Imela jih je cca 2 meseca - to je bilo čisščenje kože. So se pa v manjši obliki pojavljale še vse do njenega 6. meseca samo po obrazu, oz. dokler nismo šli na morje, kjer jaz nisem imela čokolade. Na morju so v treh dneh pikice izginile. Ko smo se vrnili, sem veselo navalila na predal s čokolado in punca je postala spet vsa pikčasta. zdaj že en teden čkolade več ne jem in punca ima obrazek čist. Tako, da če ste čokoholiki kot jaz in če dojite, bi bilo morda dobro opustit čokolado. Jaz sem rabila kar 6 mesecev, da sem ugotovila, da čokolada lahko otroku povzroča mozolčke.user posted image

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.7.2010 23:28:21   
novakatja
Hvala za odgovore.
Sem spet dobila upanje, da mogoče pa ne bo alergija ampak samo čiščenje.
Ja, maška, sem čokoholik. Do zdaj sploh še nisem zdržala dneva brez čokolade vsaj zadnjih 20 let.

Danes smo imeli kontrolo in je P rekla da naj z mlokm nadaljujem, da se ji zdi, da lahko da se bo razvil ekcem - kot atopični dermatitis, zato mi je dala napotnice za alergologa in dermatologa za september, če ne bo izboljšanja do takrat. Pa eno kremo za mazat.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2010 21:52:15   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: novakatja

Imam punčko staro skoraj 7 tednov, ki se ji je pojavil pri 1. mesecu izpuščaj po licih, ušesih, vratu, prsih, zgornjem delu hrbta in po ramenih. Tisti teden je bilo pasje vroče. Potem se je začelo sušiti, ušesa so se oluščila. Po licih se tudi suši, samo počasneje kot drugje. Na novo ima pa pikice po rokicah, ki so kar naraščale, zato smo šli k pediatrinji. Dobila sem dieto URTIKA 3, ker dojim. Mlečne izdelke je rekla, da lahko jem do kontrole.
Zanima me, v kolikem času se je popravil izpuščaj pri vaših otrocih, če je šlo za čiščenje kože?
Pri moji hčerki vse pike meni izgledajo kot drobni mozoljčki. Ne vem pa, če jo srbi. Minimalno se že popraska po obrazu.
Hvala.

točno tako kot opisuješ je bilo pri nam.user posted image koža naj bi se sčistila vsaj najkasnej do konca 2 meseca,če ne že prej.
če ima na novo nastele pikice,potem je možno da je alergija na kml,jajca,kot je edina najpogostejša v tem otrokovem obdobju.verjemi da izpuščaji od vročine izgledajo drugače in izginejo hitro,sploh sedaj po ohladitvi po 2,3 dneh.
rdeči mozoljčki,k iso dvignjeni nad nivojem kože,lahko so tudi kožne barve,ne izginejo tako hitro,in pri alergiji na kml,jajca ni nujno da koža srbi.našega ne.mesto,ki ga opisuješ je zelo značilno.user posted image

testiran je bil pri 3 meseih ,pa je bilo neg.,ker pa dojim sem že od suma,sem sama posumula,na dieti brez kml,izdelkov iz mleka in brez jajc na dieti.se navadiš,mleka ne zmanjka.in kljub temu ve, da so laho testi lažno neg,sem  še vedno na dieti,stari smo 4 mesece.

nasvet: daj si še kake 14 dndi čas,potem uvedi dieto,po 4 tednih pikice izginejo.nam so po 5 tednih,pri nekaterih že prej.tvoje mleko se čisti 4 dni od zadnjega vnosa mleka,dojenčkovo telo pa 3,4 tedne.
kopaj vsak dan,najbolj v hrastovem lubju,notri daj malo olivnega olja,nič žajfe,1-2x na teden,res minimalno,in maži 2-3x na dan s hladinim mazilom.preverjeno najboljše in najbolj naravno.

Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2010 12:02:39   
novakatja
naja78 hvala za odgovor. Zdaj sem 9 dni na dieti brez jajc in urtika 3. Mleko jem. Izpuščaj po rokicah in trebuhu je začel malo bledeti, več ga zanesljivo ni, mogoče malo manj. Se kar bojim, da bi bila preveč optimistična. Zdaj ne vem, ali naj še mleko ukinem ali ne. Naša P je na dopustu do 23. 8. , k tej drugi se mi pa ne da, če ne bo izrazito slabše. Mi ni všeč.
A ti ješ kuhan paradižnik - mezgo, ribe, papriko? Moja kolegica, ki je bila na dieti brez mleka in jajc, je to jedla in v 1 mesecu so vse pike izginile, pa kri v blatu tudi. Teste je imela tudi vse negativne.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2010 22:43:48   
naja78

naja78 hvala za odgovor. Zdaj sem 9 dni na dieti brez jajc in urtika 3. Mleko jem. Izpuščaj po rokicah in trebuhu je začel malo bledeti, več ga zanesljivo ni, mogoče malo manj. Se kar bojim, da bi bila preveč optimistična. Zdaj ne vem, ali naj še mleko ukinem ali ne. Naša P je na dopustu do 23. 8. , k tej drugi se mi pa ne da, če ne bo izrazito slabše. Mi ni všeč.
A ti ješ kuhan paradižnik - mezgo, ribe, papriko? Moja kolegica, ki je bila na dieti brez mleka in jajc, je to jedla in v 1 mesecu so vse pike izginile, pa kri v blatu tudi. Teste je imela tudi vse negativne.

ojla.

jaz bi na tvojem ukinila prej mleko,se mi zdi da je bolj pogost alergen,na drugem mestu so jajca,ponavadi pa je pa kar združeno.tako da,...............kar bodi optimistična,te alergije izginejo baje do 3 leta starosti.user posted image

jaz jem domače paradajze,mezgo kupljeno zelo malo.koncentrat sploh ne nikoli,ker ni zdrav.tudi vegete ne.imap v millerju bio jušne kocke,ki so take kot knorr-ove.ni razlike,pa nobenih E-jev.daš jih povsod,imajo tudi v obliki kao vegeto.
ribe,ja recimo 2x na mesec,pretiravam ne,ker so tudi zelo alergene,sploh morske sedeže ne(ala hobotnica v solati,školjke,...),kaki kalamari pa ker padejo na krožnik.seveda na žaru.papriko samo z vrta,ne vsak dan.

moraš biti le malo previdna.od tvoje kolegice otrok ziher ni imel problemov,zato je pač vse jedla.tudi mamice,katerih dojenčki imajo močne krče-kolike,jedo vse,pa je zeloooooooo priporočljivo da ne jedo mlečne izdelke in mleka,ker to povzroča 80% kolik.pač.odčločitev je tvoja.tako kot npr. če bi dajala govejo juhico 4 mesečnem otroku.ene to delajo.pa so otročki ok,meni pa je skregano z logiko,...sej pri 3 letih  pa fašejo alergijo na nevem kaj.me razumeš,.....kasneje so lahko problemi.

jaz jem skoraj vse:pogruntala sem ful izdelkov,ki ne delajo problemov pri dieti na kml,jajca.
npr: wanerjeve dietne napolitanke,....kruh kupujem v merkatorju,imaš jih najmanj 6,7 vrst.vse ok.pršut od mip-a,pečen pršut,kuhan pršut,bio tartex paštete z gobicam in ostali okusi,gea margarina je čist ok,še za pečt je super.meda ne jem.je zelo alergen.tudi pico sem jedla.testo je brez mleka,jac(preveri!!! v gostilni).samo brez sira,šunke.ostalo je gor.
koruza našga napenja.
imaš miljon testenin brez jajc,ki so popolnoma enake kot ostale.ne jem preveč svinjine.malo pogrešam pohane šnicle.user posted image user posted image
sladoled,je zakon: rižev imajo ga v leclerku in tušu,je pa drag čez 7 eur.ampak  jaz si ga kupim.
pijem riževo mleko od isole.super je.kupim si čokolino(ne čokolešnik,ker so not lešniki,....).
a poznaš izdelek TOPPASS,taki polšterčki,ki jih v riževo mleko namočiš??? super so.

ne uživa, sojine izdelke,ker je soja zelo alergena in otrok večkrat razvije še alergij nanjo.ni pa nujno.danes sem probala sicer sojin desert,ampak je bila to izjema,....
jem vse od krompirja,...riž,polento,golaži,...ma ni da ni.pa še kile gredo dol.

upam da sem ti kaj pomagala.aja bonboni: kiki,une mentolove z želejem in cukrom,...preverjeno....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2010 20:10:55   
novakatja
naja78
100x hvala! Zlata si, da si tako konkretno napisala.
Bom res dala mleko stran, pa počasi manj alergene stvari noter, ker ful pogrešam kakšno makco domačo iz paradižnika, pa ribe. Svinjina me ne gane.
Bom sporočila, kako nam gre.

Kremo imam pa na bazi holesterola iz lekarne na recept in je ful dobra. Čisto podobna hladilnemu mazilu.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2010 21:42:46   
naja78

naja78
100x hvala! Zlata si, da si tako konkretno napisala.
Bom res dala mleko stran, pa počasi manj alergene stvari noter, ker ful pogrešam kakšno makco domačo iz paradižnika, pa ribe. Svinjina me ne gane.
Bom sporočila, kako nam gre.

Kremo imam pa na bazi holesterola iz lekarne na recept in je ful dobra. Čisto podobna hladilnemu mazilu.
[/quote

super! le sporoči.tudi jaz sem nova v tem.tudi mi imamo lekarniško pripravljeno hladilno mazilov eucerolu,natančneje aqua prons v 30% eucerolu in je super.plus hladilno mazilo je zakon.pa ribodermin tudi. 

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.8.2010 11:50:40   
novakatja
naja78 Če si še tu, lahko končno sporočim, da gre vidno na boljše. Po trebuhu skoraj nima več pikic, po rokicah so še, ampak so čisto drobne in kožne barve.. Obraz isto. Ima pa minimalno pikic tudi po nogah - na novo!??? Sicer ima moja hčerkica tako občutljivo kožo, da ji zvečer pri kopanju pa vse ven stopi, v 1 h se pa umiri s kremo.
Ful se držim diete brez jajc, mleka in izdelkov, vseh E-jev, umetnih aditivov in arom, čokolade, oreščkov, meda, koščičastega sadja, paradižnika, rib.
Res, če malo pogledaš v trgovini sploh ni tako malo izbire!
Celo ene Medexove piškote sem našla - pirini z rižem: njam. Pa ene vaflje s sladom v Kalčku v BTC.
Pa Isola riževo mleko je meni tudi všeč. Po sojinem se mi zdi, da je imela malo več krčev. Še vedno je zvečer približno 1h sitna in se napenja, ni pa pravega tuljenja. Sinček je imel ful krčev, tako da bi se zdaj to ne zdi nič v primerjavi z njim.

Ful upam, da bi vse izginilo do 3. meseca, ker je potem možnost, da sploh ni alergije.
Datum pri alergologu imam oktobra in pri dermatologu septembra. Mogoče na na Dermo sploh ne bo treba, ker na licih ni več podobno atopičnemu dermatitisu.

Zdaj sem se odločila, da bomo ta vikend doma pekli pico in bom poskusila domačo paradižnikovo omako. Itak na dieti piše, da je prepovedan surov paradižnik. Ful pogrešam kakšno dobro omako za čez makarone.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2010 21:53:58   
naja78

naja78 Če si še tu, lahko končno sporočim, da gre vidno na boljše. Po trebuhu skoraj nima več pikic, po rokicah so še, ampak so čisto drobne in kožne barve.. Obraz isto. Ima pa minimalno pikic tudi po nogah - na novo!??? Sicer ima moja hčerkica tako občutljivo kožo, da ji zvečer pri kopanju pa vse ven stopi, v 1 h se pa umiri s kremo.
Ful se držim diete brez jajc, mleka in izdelkov, vseh E-jev, umetnih aditivov in arom, čokolade, oreščkov, meda, koščičastega sadja, paradižnika, rib.
Res, če malo pogledaš v trgovini sploh ni tako malo izbire!
Celo ene Medexove piškote sem našla - pirini z rižem: njam. Pa ene vaflje s sladom v Kalčku v BTC.
Pa Isola riževo mleko je meni tudi všeč. Po sojinem se mi zdi, da je imela malo več krčev. Še vedno je zvečer približno 1h sitna in se napenja, ni pa pravega tuljenja. Sinček je imel ful krčev, tako da bi se zdaj to ne zdi nič v primerjavi z njim.

Ful upam, da bi vse izginilo do 3. meseca, ker je potem možnost, da sploh ni alergije.
Datum pri alergologu imam oktobra in pri dermatologu septembra. Mogoče na na Dermo sploh ne bo treba, ker na licih ni več podobno atopičnemu dermatitisu.

Zdaj sem se odločila, da bomo ta vikend doma pekli pico in bom poskusila domačo paradižnikovo omako. Itak na dieti piše, da je prepovedan surov paradižnik. Ful pogrešam kakšno dobro omako za čez makarone.

ojla.
o sem tu ja.sam včasih pr teh mulcih ni cajta gor na naet it.

no vidiš.je boljše kaj.kar vztraja še malo in si daj čas.
ja na novo nastale pikice je tudi naš dobil.bodo izginile.pa po kopanju je normalno da vse ven butne.naš je še zdaj kot puran včasih.

jaz pa sedaj skoraj vse jem.mleka pač še ne.sem pa poskusila pico na polno in ni bilo reakcije.tako da sem dobila kar korajžo.user posted image
ampak moj nasvet.pejt na dermo in alergološko.naj testirajo,povedo svoja mnenja.zavedaj se,da če je alergik ko boš uvedla to nazaj boš morala bit pazljiva.še bolj ko boš začela otroku kuhat.pa mleka ne bo smel,soja je sploh odsvetovana šele po 2 letu.tako da počasi.
itak si pr dohtarju tko hitr fertik in na izvide čakaš 00 let tako da kar pejte.pa prosim mal sporoč.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?