prosena kasa - preizkuseni recepti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


constanca -> prosena kasa - preizkuseni recepti (22.7.2010 12:14:22)



Moje poznavanje prosene kase = 0.

se priporocam za kake ideje.

hvala in lp






Hope2 -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (22.7.2010 12:51:44)

Mlečna kaša- skuhaš kot npr mlečen riž. Sladkaš lahko z medom, dodaš lahko rozine, suhe fige, marelice, oreške....

Narastek- narediš isto kot rižev narastek. Lahko pa skuhaš na mleku, riževem mleku, na vodi (po želji), sladkaš, čez naribaš jabolko in začiniš s cimetom, posuješ z mletimi oreški in spečeš v pekaču.

Glavna jed. Skuhaš na vodi+sol. V ponvi prepražiš na kocke narezano meso (katerokoli, lahko ostanke od prejšnjega dne), dodaš na kocke narezano rdečo papriko, lahko tudi katero koli drugo zelenjavo, česen in na koncu še kuhano proseno kašo. Zmešaš in daš na krožnike, dodaš svežo baziliko, nasekljan sveži čili.... po želji. KOmbinacij malo morje, orientiraš se ne jedi iz kus kusa ali riža

Filane bučke. Kuhani proseni kaši lahko dodaš zelenjavo, nafilaš bučke, posuješ s sirom in spečeš v pečici. Lahko filaš tudi paradižnike-prosena kaša, bazilika, pršut ali panceta, mozarela

Lahko jo tudi samo skuhaš v slani vodi in je kot priloga raznim omakam, npr zrezki v omaki ali golaž






klavdijas -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (22.7.2010 13:09:33)

http://www.kulinarika.net/recepti/5599/sladice/preprosta-pita/

Meni najboljši recept s kašo. Če pa spremljaš oddajo Kod je kuhar? sem isto stvar kuahala enkrat marca.

Lp,

    Klavdija




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 21:36:25)

Prosena kaša s suhimi slivami ( boljše so une s peškami) http://www.favoritecook.com/millet-porridge




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 21:42:49)

Prosena kaša z gobami.
Na olju in čebuli prepražene gobe, dodaš na vodi kuhano kašo, smetano (samo ne vem ali v originalu sladko ali kislo - meni sta obe dobri) in poper po želji in fino zmešaš.

Samo kuhana kaša z veliko sveže naribanega parmezana. Imam večkrat za večerjo.




Felicita -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 21:45:34)

men je najboljša kuhana na mleku in oslajena z medom... pa super kombinacija mi je s suhimi slivami (narežeš in vmešaš v že kuhano kašo)
drugače pa poskusi tole:
250g kaše skuhaš v mleku, pustiš da se mal shladi, dodaš 2,5 dcl smetane in vse zmešaš (tuki po želji dodaš še cimet, sladkor, ...) pol te mešanice daš v pekač, gor pa suhe slive in/ali jabolka (naribana). pokriješ z drugo polovico in flikneš v pečico za dobre pol ure.




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 21:59:09)

Ja kuhana na mleku je dobra, ampak se dolgo kuha (dlje kot na vodi) ;) Tudi jaz jo rada osladim z medom.
Pecivo pa včasih naredim takole: skuham kašo na mleku, notri vmešam naribana jabolka in skuto, cimet, sladkor in spečem. Lahko se doda tudi suho sadje.




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 22:02:03)

men je najboljša kuhana na mleku in oslajena z medom...


Ja, super je z medom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Včasih dodam še medtem ko se kuha še nekaj suhih mandeljnov..

Moji recepti so pa za ajdovo, sem narobe prebrala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 22:08:00)



Včasih dodam še medtem ko se kuha še nekaj suhih mandeljnov..

Moji recepti so pa za ajdovo, sem narobe prebrala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]


Ja haha, se mi je zdelo, da gredo gobe ponavad bolj k ajdovi kaši :) Ampak bi blo pa za probat ;) Načeloma imajo tele kaše dokaj nevtralen okus, tako da se dobro poda vse zraven. Ampak more bit dobro začinjeno.




špelin@ -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (18.8.2010 22:12:29)

Obožujem okus prosene kaše! Za zajtrk je najboljša s suhimi slivami in medom, mmmmmmmm... Drugače pa jo za kosilo delam z mletim mesom ali na njej v pečici zapečem kose piščanca, da se fajn prepojijo okusi.




constanca -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (19.8.2010 9:43:27)



ja punce, pa tuki se pa nekaj dogaja!!! Zakaj pa mi ne sledi teme vec????

Hvala za vse kar ste napisale, bom zacela zdaj eno za drugo sprobavat. Upam, da se katera kaj pripise.

No, pa zdej mam tud ze nove "probleme". So mi prinesi obiski amarant pa cicerikino moko. Sovrazim, da se mi delajo zaloge v omari in se ustarajo. Bo treba se za to nekaj najt. In ja, eni se ucimo pozno kuhat oz. malo bholj raznoliko, smo pa veseli vsakih uspehov

lp pa fajn kuhajte

C




ronja -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (19.8.2010 9:59:14)

Bučkin narastek s proseno kašo:
Proseno kašo (računaj nekaj za 4-6 ljudi) skuhaj na vodi, odcedi vodo in v kuhano (al dente) kašo lepo razporediš po pekaču za pite, v katerm lahko režeš (ne teflonski, ker tega ne moreš v enem kosu ven vzet) (lahko že prej vmešaš v proseno kašo 2 jajci, lahko 3, če vas je več, pa malo naribanega sira, po želji še drobtine, če je vse zelo pocasto, ali pa daš samo proseno kašo), na to naložiš na kolobarčke narezane bučke in preliješ z začinjeno mešanico smetane in jajc. Daš pečt v pečico na nekje 200°C za slabe pol ure - gotovo.

Prosena kaša s suhimi slivami (na mleku) je res zelo dobra, lahko slive že od začetka zraven kuhaš, če češ, da so bolj razpadle (za male otroke je to plus).

Za porabit čičerikino moko je idealna Indijska in ajurvedska kuhinja, tam to veliko uprabljajo. V slovenščini imaš knjigo Krišnova kuhinja, kjer je ogromno fajn receptov, sposodi si v knjižnici. Iz čičerikine moke lahko narediš dose (ala palačinke), pa njihove tanke kruhke, pa ocvrtke (slane ali sladke), kroglice (z mlekom v prahu, nekaj pražiš, zalivaš, daš na koncu v sirup ali posuješ s sladkorjem v prahu),...

Amarant samo skuhaš v vodi in ješ kot prilogo kot riž, recimo. Je tak luškan, ful mala čist okrogla zrnca, ma pa mal lešnikast okus, fajn zadeva.




Anonimen -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (19.8.2010 10:41:06)

Čičerikina moka je zakon! Boš vidla. Ja največ se uporablja v indijski kuhiji.

Palačinke, recept s slikami: http://www.favoritecook.com/garden-rocket-crepes

3/4 lončka polnozrnate moke
1/2 lončka čičerikine moke
1 žlica sezama
1 žlička soli
1 1/2 lončka vode
2 lončka (ali špinače/ali rukole/ ali blitve), drobno sesekljano
olje za pečenje

Zmešaš vse sesatvine, da dobiš gladko testo, na koncu vmešaj sesekljano zelenjavo. Lahko dodaš različne začimbe in čili. To testo bo bolj gosto, kot boš navajena. V bistvu se ga s krožnimi gibi namaže na teflonsko ponev, kar brez olja. Ko se speče na eni strani ga obneš in namažeš z oljem. Lahko pa pečes kar klasično.

Čičerikine Kroglice- LADU:

200g čičerikine moke
175g masla
50g kokosove moke
10g sezama
130 g sladkorja v prahu
ščep kardamoma (ali cimeta/ali janeža) v prahu


V stopljeno maslo umešamo moko in pražimo (mešamo!) toliko časa, da zmes zadiši in postane rjava (cca. 10 minut). Nato v maso umešamo sladkor, kasneje pa še kokos in začimbe/dišave. Ko se zmes ohladi naredimo majhne kroglice. Kroglice imajo specialen okus!

Drugače lahko moko uporabiš tui za zgoščevanje omak. Ena juha iz čičerikine moke in jogurta je dobra, sam ne vem zdele recepta na pamet. Veselo kuhanje.




bolhamala -> RE: prosena kasa - preizkuseni recepti (2.9.2010 10:34:46)

Mi jo uporabljamo na enake načine kot riž. Z mlekom in nutello tudi ni slaba:)




Stran: [1]