ščitnica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Vanja-7 -> ščitnica (22.7.2005 9:05:19)

Tiste, ki ste imela problem z ščitnico, kako ste ugotovile da gre za ščitnico, kakšni so bili prvi znaki.

LP

Ro-La -> ščitnica (22.7.2005 9:16:31)

potenje, tresenje, hujšanje kljub močnemu apetitu, utrip srca čez 120 udarcev/min v mirovanju,.....daje me pa hipertiroza:(

ciciban -> ščitnica (22.7.2005 9:20:36)

....pri nekaterih tudi ispadanje las....in namesto hujsanja-rejenje..

*zvezdica* -> ščitnica (22.7.2005 9:26:44)

lahko tudi depresija

Baby -> ščitnica (22.7.2005 9:29:14)

Jaz sem bila lih pr zdravniku da so mi vzeli kri za pregled ščitničnih hormonov. Mi je pa zdravnica povedala nekako tako:
-lahko se rediš, zatekaš, ...
- lahko pa hujšaš, si utrujen, zaspan, ...
Odvisno ali je hormonov preveč oz. premalo.
Mi je pa dala napotnico za ultrazvok.

Pilar -> ščitnica (22.7.2005 10:27:14)

Ščitnica ti lahko dela preveč ali premalo.
Meni je najprej delala ful preveč. Znaki: hujšanje( kljub veliki količini hrane, ki sem jo pojela), utrip srca močno povečan( v mirnem stanju bn brez napora 120), izpadanje las, menstruacije šibke, hiperaktivna, vendar koncentracija zelo slaba( ful težko sem se učila), tresle so se mi roke......

Zdravili so me z radiojodom. Lani pa mi je začela delati premal. Znaki: se pa rediš( pa ful malo ješ). V glavnem so menda obratni tistim, če ti dela premalo. Pri meni so pač hipotirozo ugotovili na preventivnem pregledu, ki ga imam vsako leto.

Pelko -> ščitnica (22.7.2005 10:50:44)

Pozdravljena,
meni so ugotovili, da imam povečano ščitnico, ker sem imela povišan utrip srca, roke so se mi tresle, nemirnost. Sedaj se zdravim z Atyrazolom, da se mi ščitnica postavi na normalno delovanje. Upam, da se bo to tudi zgodio, ker si želim čim prej zanositi. V času zdravljenja ščitnice, zdravniki prepovedujejo zanositev.

LP

Ro-La -> ščitnica (22.7.2005 13:41:25)

Pelko, meni niso dohtarji prepovedali zanositi ( jemljem Athyrazol 3x2 in Propranolol 2x1/4 ), pač pa ti odsvetujejo, ker imajo tbl preveč stranskih učinkov. Če pa zanosiš v tem času pač moraš takoj dohtarjem povedat da ti zamenjajo tbl. Jaz sem 1. zanosila takoj ko so bili izvidi b.p., prej pa sva se matrala 5 mesecev, pa zaradi podivjanih hormonov ni šlo:(

Komaj čakam, da se vse porihta, potem pa veselo na delo :sloncek::sloncek: Ne želim si, da bi bilo z otročkom kaj narobe, zato bomo čakali, pa čakali....in dočakali:)

lp vsem, pa naj vas čimmanj dajejo hormončki;)

Stran: [1]