Nujno-ISOFIX sistem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Timotej -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 8:54:48)

Povejte mi kaj pomeni (in kako to zgleda) ISOFIX sistem za pritrditev otr.avtosedeža - gre za avtomobil Xsara Picasso. A moreš met poseben avtosedež ali vsak notr paše

Lenny -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 8:59:43)

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=47223&idk=100

Nekaj boš našla v tej debati. Drugače pa mora imeti zadnji sedež v avtomobilu ustrezne "liknje" in "nosilec", pritrjen na karoserijo za zadnjim sedežem. Otroški sedež ima dve nazobčani vodili, ki se potisneta skozi luknje v sedežu, zatakneta za nosilec in zaskočita. Na ta način je sedež dobro fiksiran in v primeru trka so pojemki po trku manjši, kot če je sedež pritrjen z varnostnim pasom.
Upam, da je tole koliko toliko razumljivo napisano.
Lp

Misek -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 9:04:51)

ISOFIX je nacin pritrjevanja sedeza v avtomobilu. Navadni se pritrdijo z varnostnimi pasovi, isofix pa s posebnimi kljukicami - ob sedezu direktno na drzalo na katerega so montirani sedezi. Tako z isofix-om v bistvu imas sedez, ki je montiran v avto kot ostali sedezi v avtomobilu, za razliko od navadnih ki so pritrjeni na sedez s pomocjo varnostnih pasov.
Avtosedez mora biti s isofix sistemom za prtrjevanje, ponavadi ga je treba narociti, saj je precej drag ( ce se prav spomnim je bil s isofix sistemom sedez do 18 kg okoli 90.000 sit) in ga je treba dat na servis, da ga pritrdijo.

Lenny -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 9:14:27)

Če ima avtomobil ISO fix že vgrajen, niti na servis ne rabiš iti. V vsakem primeru se splača za sedež pozanimati pri pooblaščenem serviserju za tvoj tip avtomobila, saj so cene tam nižje.

Lunca1 -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 9:56:11)

Moj avto ima možnost pritrjevanja z ISOFIX-om. V prtljažniku ima v bistvu take zanke, v katere v vpneš sedež. Še vedno pa lahko pritrdiš tudi drug avtosedež, ki tega ne omogoča.

Pikapolonica -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 10:17:19)

Ja, ISOFIX sedeži so res precej dragi - pri nas. Midva z :love: pa sva ravno v soboto v Avstriji kupila Romer Duo Plus Isofix (high line model) za 270 eurov. Sem na RR našla nasvet nekega Klemna, da jih imajo po ugodni ceni v Avstrijskem OAMTC (neke vrste avtomoto društvo) in bilo je čisto res. Imajo vse tri modele classic - 250e, trend line - 260e in high line - 270e. Edino barv ravno ne moraš izbirati, ampak midva sva vseeno našla nekaj kar nama je bilo všeč.

Če rabiš še kakšno informacijo, pa piši.

LP, :pika:

Tejči -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 11:05:34)

Pikapolonica, malo prehitro ste šli po avtosedež..mi smo ga včeraj dobili, prav tako v OAMTC v Lipnici, pa imajo popust na vse modele. Mi smo dali za high line (prav tako isofix) 230 evrov;) Tako da, kateri imate namen kupit tak avtosedež, hitro v avto, pa v Avstrijo, se splača;)

LP, Tea:sloncek:

Pikapolonica -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 13:01:42)

:(:((:(:((:(:(:((:(:((:(:((:(:((:(:((:(:(:((:((

:pika:

Anonimen -> Nujno-ISOFIX sistem (22.7.2005 17:24:48)

Kaj pa je OAMTC?
In predvsem, kje je?

Se še kdo odpravlja tja?

Stran: [1]