Mateja* -> CSD pred razvezo (22.7.2005 11:54:05)
|
No Kerensa, da te malo razočaram. Ločena sem od aprila lani. Na CSD-ju nič ne težijo, vprašali so naju samo kako sva dogovorjena glede otrok, varstva, šole, obiskov in nič naju nisop poskušali pobotati. Jaz sem bila takrat že 8 mesecev noseča z drugim, s katerim sem takrat že 2 leti živela skupaj. Pač ločitev se je zavlekla, zato sem se šele takrat ločila. Otrok se je rodil 6.5.04 in na rojstnem, listu je bil avtomatsko za očeta napisan bivši mož, kljub temu da sem klicala pred rojstvom in po ločitvi vse, od pontiaka do pilata, pa ni nič pomagalo. Podpisala in overila sva, da je sedajšni partner oče in bivši je podpisal da ni oče, jaz da se z obema strinjam, pa kljub temu niso upoštevali nič. Ker se moraš takoj poročiti z novim, ali pa biti ločena 300 dni preden rodiš, da je oče senjšnji partner. Nato sem morala na sodišče vložiti vlogo za spodbijanje očetavstva, v kateri tožiš svojega bivšega za očetovstvo in, ne boš verjela, svojega komaj rojenega otroka. Jaz sem jokala kakor dež, ko sem zvedela kakšna situacija me čaka. Pomagalo ni čisto NIČ! Zato se pripravi na proces na sodišču. Žal, tak je zakon, ki pa velja še iz rimskih časov. Grozno, vem! Če te še kaj zanima, vprašaj. Vsega hudega sem se navadila med procesom ločitve in spodbijanja očetovsta. Pa veliko sreče!! LP
|
|
|
|