drejčy -> Mene pa nekaj zanima,... (20.7.2010 22:23:33)
|
Probala bom biti čim bolj jasna.Zanosila sem po ivf,bila celo nosečnost doma, kot rizična nosečnica in po porodniški sem izgubila službo zaradi stečaja firme.S 1.7 sem se prijavila na zavod in bom prejemala den.nadomestilo 6mesecev.Grem pa septembra ponovno na ivf.In v mb dajo avtomatsko bolniško ter te vodijo kot rizično nosečnico, mene še posebej ker imam eno bolezen.Danes mi je svetovalka rekla, da lahko koristim tudi bolniško,po 30 dneh gre normalno preko ZZZS- ja,če seveda izpolnjujem pogoje, da se vodim kot rizična nosečnica.Moj primer bi bil tak, že zaradi same bolezni ki jo imam.In kako je potem to.Če bi septembra ko bi že 2meseca prijemala den.nadomestilo odšla na bolniško, bi jo prijemala do porodniške?In po koncu porodniške preostanek den.nadomestila. Aha pa še to.Imam prijatelja ki je sp, a me lahko enostavno mesec dni pred nastopom porodniške prijavi kot recimo pomoč v pisarni in da minimalno plačo in je s tem stvar urejena,da grem iz delovnega razmerja v porodniško? Se opravičujem, ampak danes si res ni vzela čas zame in je tak hitro le nekaj govorila,mene pa res zanima moj konkreten primer ker sem brskala pa sem našla, da neke fore so.
|
|
|
|