bomboncek1
|
Samo to ti bom rekla: ko boš šla v službo, boš stvari, ki jih zdaj delaš celo dopoldne, ko si sama, neobremenjena (otrok v vrtcu in mož v službi, torej "ni gužve") in praktično direkt iz postelje po nočnem počitku, delala po službi utrujena, z otrokom pod nogami in možem, ki bo ležal z daljincem v roki. Si predstavljaš? Moj namen ni povedati, da je fajn biti brez službe, pač pa da je potrebno malo poštimati te zadeve v tvoji glavi. Mož se mi zdi brezupen primer, po moje ni iz včeraj na danes vzpostavil nek patriarhat, pač pa ima najbrž ta vzorec od svojih staršev in ima v glavi, da ženska pač čisti, pere, kuha, skrbi za otroka, on pa pač hodi v službo. in ko boš ti začela hodit v službo, boš v njegovih očeh pač "osem ur v službi" in ko boš prišla domov, bo od tebe pričakoval, da opraviš to, kar sedaj delaš ves dan, v pičlih par urah po službi, ko boš crknjena od službe, ko te bo otrok terjal za družbo in igro in ko boš imela v glavi "fak, kaj pa zdaj, perilo je za zlikat, če ne jutri ne bo nič za oblečt". Hočem rečt, da če zdaj spoštovanja ni, ga najbrž ne bo niti potem. Ker človek, ki svojega partnerja v težavah in v stiski ponižuje, ker je brez službe (ki kot da je brez službe po svoji krivdi???) ne pozna spoštovanja do partnerja in to je, če mene vprašaš, večji problem kot tvoja brezposelnost in umazano stanovanje. Buona fortuna, vseeno, upam, da boste rešli.
|