cepljenje proti noricam (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Katy78 -> cepljenje proti noricam (20.7.2010 10:28:30)

Je katera dala otroka cepit proti noricam? Jaz do zdaj nisem o tem razmišljala, ker sem mislila, da jih otroci pač v večini primerov prebolijo brez težav (sama sem jih pri dveh letih in sem imela samo par pikic), zdaj pa mi je kolegica povedala, da je slišala za fantka, ki je dobil precej hudo obliko, končal na infekcijski in da ima zdaj poleg brazgotin še neke druge posledice (kakšne točno, mi ni vedela povedat). Me je vse skupaj kar v slabo voljo spravilo, sploh ko sem malo poguglala in videla slike res hude oblike noric. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

ledenaa -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 10:43:18)

pri vsaki bolezni pride lahko pride do komolikacij.In ne bi cepila otroka za norice.Mi smo imeli hudo obliko noric,pa smo jih preboleli brez bolenice in vsega

barni -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 11:28:06)

Te popolnoma razumem. Pri nas sem jih fasala najprej jaz od kolegičine hčerke, čez 14 dni pa še moja ta mala.

Moja oblika je bila čisto blaga, pa sem mislila, da se mi bo zmešalo, tako je srbelo. JK sreči sem imela le kake tri res hude izpuščaje, ki so mi do danes ostali čisto jasno vidni in po mojem ne bodo nikoli zbledeli (brazgotine mislim). TRetji dan bolezni sem dobila tablete Valtrex, ki so po mojem potem precej omilile potek bolezni.

Ta mala je imela itak napotnico za infekcijsko, če bi slučajno dobila norice. Tako da smo šli tja, dobila je Virolex tablete in zadeva je šla dokaj blago mimo. Je pa imela na koncu zaplet in sicer je fasala neko bakterijsko vnetje v nosu in smo bili na AB. Ampak je bilo kmalu bolje.

Naša je morala na tablete, ker iam dokazano slabši imunski sistem. Pri takih otrocih so lahko hudi zapleti in moja P je rekla, da niso norice zastonj NORICE.

Cepljenje obstaja to vem. SAmo jaz takrat nisem razmišljala da bi jo dala cepit, ker smo vedeli, da bomo posebej obravnavani in da bomo dobili protivirusna zdravila. Vsak stvar pa ima stranske učinke; sama bolezen, zdravila in cepiva. 

lonja -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 14:34:12)

Pri nas ta starejše bejbe nismo dali cepit, jih je seveda dobila, pri letu in pol, pa sta se ji dve na glavi grdo zagnojili in smo pristali na antibiotikih.

No, ta mlajšo sem pa dala cepit, smo dobili eno dozo cepiva, kar je bilo po nasvetu pediatra dovolj, pa jih je kak mesec nazaj veeno dobila. Se je P full čudil, nas poslal na infekcijsko, ker je bil zelo začuden, klinično je namreč kazalo na norice, ampak ga je begalo, ker je bila tamala cepljena proti njim. No, in na infekcijski so diagnozo, namreč norice, samo potrdili. Res pa je, da smo ravno zarad cepiva imeli zelo zelo blago obliko, pa še ta je hitro izzvenela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. HB.

ledenaa -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 17:24:45)

ne moreš trditi da je zaradi cepiva imel otrok blago obliko

Za cepljenje sem za,če otrok dokazano nima dobre obrambe torej imunskega sistema.za zdrave otroka pa cepljenje ne

*miska.mcc* -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 17:29:59)

ne bi dala in ne bom dala otroka cepit proti noricam.

starejsa 2 sta jih prebolela brez komplikacij.
tamalo pa se cakajo.
naslednje leto jo bom nesla k norckem,( ko in kjer bojo), da se naleze in da damo to nadlogo skozi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LEJLA -> RE: cepljenje proti noricam (20.7.2010 23:18:29)

Tavelik in tasredni sta bila ceplena proti noricem, ker je to obvezno ceplenje v ZDA predno gre otrok v vrtec.

ČebelicaMaja -> RE: cepljenje proti noricam (21.7.2010 11:43:54)

IZVIRNO SPOROČILO: LEJLA

Tavelik in tasredni sta bila ceplena proti noricem, ker je to obvezno ceplenje v ZDA predno gre otrok v vrtec.

Meni ZDA niso nikakršno merilo, da je to potem OK- prej nasprotno. Sorry.
Če so indikacije ZA cepljenje nič ne rečem (otroci z oslabelim imunskim sistemom) , sicer pa tudi ne moreš vedeti, če pride do komplikacij zaradi cepiva. Mi imamo danes tretji dan norice in je kar huda oblika, lahko da se bo še kaj zakompliciralo, ampak vseeno otroka ne bi dala cepit... potem ga cepiš za Rota virus, pa za norice, pa proti vnetju ušes, pa proti klopnemu miningitisu, pa proti novi ali navadni gripi, pa kaj vem kaj še... si ne predstavljam, da vse to umetno vnašaš v telo, pa verjetno še kaj zraven, za kar ne vemo...sej naravni proces zorenja imunskega sistema potem sploh nima več svoje vloge, ker v vse posegamo umetno.

Katy78 -> RE: cepljenje proti noricam (21.7.2010 12:06:17)

IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

IZVIRNO SPOROČILO: LEJLA

Meni ZDA niso nikakršno merilo, da je to potem OK- prej nasprotno. Sorry.
Če so indikacije ZA cepljenje nič ne rečem (otroci z oslabelim imunskim sistemom) , sicer pa tudi ne moreš vedeti, če pride do komplikacij zaradi cepiva. Mi imamo danes tretji dan norice in je kar huda oblika, lahko da se bo še kaj zakompliciralo, ampak vseeno otroka ne bi dala cepit... potem ga cepiš za Rota virus, pa za norice, pa proti vnetju ušes, pa proti klopnemu miningitisu, pa proti novi ali navadni gripi, pa kaj vem kaj še... si ne predstavljam, da vse to umetno vnašaš v telo, pa verjetno še kaj zraven, za kar ne vemo...sej naravni proces zorenja imunskega sistema potem sploh nima več svoje vloge, ker v vse posegamo umetno.

Proti roravirusu sem ga jaz dala cepit in proti klopnemu meningitisu tudi. Če malo prebereš, kakšne so lahko oz. velikokrat so posledice, sploh pri KM, si ne bi nikoli odpustila, da bi moral moj otrok skozi to kljub temu, da bi ga pred tem lahko zaščitila s cepljenjem. Zdaj se bova šla proti KM cepit tudi midva z možem.

Glede na to, da omenjaš da se vse umetno vnaša v telo in da imun. sistem nima več svoje vloge - domnevam da svojih otrok potem tudi po rednem programu nisi dala cepit?

ČebelicaMaja -> RE: cepljenje proti noricam (21.7.2010 13:45:09)

Sem dala cepit po rednem programu, a s težkim srcem in s strahom...(lahko pa tudi povem, da nam je cepljenje pri 18 m.- kjer se cepi z živim cepivom , pri ta starejši hčerkici sesulo imunski sistem in ne bom naštevala kaj vse smo dali skozi, da smo ga šele sedaj po 3 letih nekako spravli v normalno stanje...) seveda sem šla potem prebirat različne članke in knjige in si ogledala DVD in ko sem si prebrala kakšne vse so posledice cepljenj, ki jih seveda ne izpostavljajo javno, me je res minilo. Pa ne bom tukaj diskutirala kaj in zakaj ker so bile te teme že mnogokrat jabolko spora in predebatirane, dejstvo pa je, tudi kot se je izkazalo pri cepivu za novo gripo, da VELIKO vlogo igrajo zaslužki farmacevtskih podjetij in mene živ bog ne bo prepričal, da so cepiva 100% varna- a nekaj je pač nujno zlo, drugo pa vse dodatno kar nam dajo na izbiro...

Mene je tudi strah KM- strahotno- ampak kaj če bo moj otrok eden tistih, ki mu bo pa cepivo škodovalo- sem pač prestrašena, ker imam toliko neg. informacij- včasih je biti res bolje neveden (kar ne veš ne boli)... od moje prijateljice ta starejša hčerka je po cepljenju obveznega programa zbolela za meningitisom- ker so jo cepili, ko ni bila povsem zdrava- in ko druge hčerke seveda ni hotela cepit je imela toliko preglavic, da je tožila dotične ustanove in DOBILA tožbo... tako, da meni je vsa folklora okoli teh cepljen totalno mimo in če niso res nujno potrebna, se jim raje izognem...itak je pa sodobni tržni mehanizem naravnan tako, da je vse nujno potrebno...pa smo tam... zato pa tudi ne bom diskutirala več o tem... samo eno mnenje pač...

_pikica_26 -> Cepljenje (28.7.2010 16:40:03)

Pozdravljene

Glede na svetovna dogajanja taka in drugačna, lobiranja,...itd...
Me zanima, kaj si mislite o cepivih za otroke? Ali so primerna?
Mene najbolj moti, da mi pediater ne pove ničesar o sestavi,
o učinkih (stranskih,pozitivnih), da je vse nekako zavito...
Je katera tukaj, ki otroka ni cepila???

Hvala vsem

Stran: [1]