Umivanje lulike (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


charlyka -> Umivanje lulike (19.7.2010 16:40:04)

Pozdravljene mamice deklic!

Kako umivate lulike vaših princesk?

Moja je stara 2 meseca, na materinski in patronažna so svetovali, da se naj ne bi razpiralo sramnih ustnic. Ampak kaj pa naj, če je vse pokakano?? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Kako torej umivati?

Hvala za vaše izkušnje. Lp




slama -> RE: Umivanje lulike (19.7.2010 16:49:28)

Živjo Charlyka,
Sama sem imela popolnoma enake probleme.
Enostavno sem nežno razprla sramne ustnice in ta predel zelo nežno od lulike proti ritki umila le z mlačno vodo in bombažnimi krpicami to-to.
Umiti je pa le treba, če je pokakano spredaj, zadaj in vse umes.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

pa pa




ZARA -> RE: Umivanje lulike (19.7.2010 16:56:51)

Z bombažnimi vatkami. V Mercatorju se dobijo take XXL.




lunka1 -> RE: Umivanje lulike (19.7.2010 17:39:17)

Razpirati ne smeš notranjih sramnih ustnic, zunanje pa lahko - narahlo. Bolje, da se umije, kot da se razvije kakšna okužba že pri tako majhnih.




Najaa -> RE: Umivanje lulike (19.7.2010 17:44:59)

Seveda lahko umiješ. Nežno seveda, z bombažnimi vatkami in vodo.




kristinaj -> RE: Umivanje lulike (20.7.2010 8:47:54)

jaz sem kos vate fajn zmočila, da je še od njega močno curljalo, z levo roko sem razprla luliko in obrisala, ko sem brisala sem sproti še malo vatko stiskala, da je od nje teklo.... ne smeš na grobo in drsati...

ali pa jo daš v kopalnico odpreš mlačno vodo in jo daš pod curek tekoče vode kar je še najbolje.... roke in rito v umivalnik, z eno roko jo držiš pod pazduhama in z drugo umivaš.... in na kocu lahko ponoviš še postopek z vatko, če ni dobro obrisano..




Nenya -> RE: Umivanje lulike (20.7.2010 9:19:58)

Tudi sama se nisem dotaknila notranjosti velikih sramnih ustnic dokler mi na pediatrični ni med. sestra povedala, da ne ve zakaj, ampak vsem mamicam govorijo naj punčk tam vmes ne čistijo in mi je pokazala kaj je imela moja bogica vse noter. Rekla je nežno, z bombažno vatko in toplo vodo. Kolikor se še spomnim je problem razpiranje malih sramnih ustnic, ker imajo nekatere punčke priraščene na velike in tistega se ne sme na silo trgati narazen. Ampak kakca, kremc in urina pa res ne smeš pustiti notri, še posebej ne zdaj ko je vroče.
LP




Stran: [1]