zmajaz -> RE: Osnova za izračun porodniškega nadomestila (27.7.2010 9:10:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika če imar PDP v začetku novembra, moraš vlogo oddati v začetku septembra, torej je vnešena zadnja plača, izplačana pred tem. npr če imaš rok 5.11., moraš oddat do 5.9. - če imate plačo 10. v mesecu, bo zadnja vnešena plača za julij, ki je izplačana 10.8. Ne bo držalo. Obrazce za porodniško lahko oddaš tudi samo nekaj dni pred nastopom le-te, če ti je to v interesu. Tako bo zadnja vnešena plača avgustovska. Točno tako - rok za oddajo obrazcev je od 60 dni pred PDP (prej namreč ne vzamejo) pa do 30 dni pred PDP (torej 2 dni pred nastopom porodniške). Jaz sem v 1. porodniški oddala mislim da 3 dni pred nastopom porodniške, da se mi je štela še 1 plača več zraven, pa ni nihče nič kompliciral - še svetovala mi je, naj naredim tako. Vnesejo pa lahko ŽE izplačane plače (oz. vsaj obračunane - meni so recimo naredili plačilno listo par dni prej, tako da sem nesla papirje na CSD 12. v mesecu in mi je delodajalec vpisal že izplačilo za tisti mesec (ker plačilno listo sem že imela), čeprav je bilo dejansko potem izplačano 15.)
|
|
|
|