RE: verjamete v črno magijo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


zvezdan -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 11:25:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Odkar sem prilepljena na program Investigation Discovery, o prisotnosti duhov ne dvomim več, fuuul pa rada gledam tudi oddaje o jasnovidcih, ki povejo zgodbe o duhovih, ki so prisotni na kakšni posestvi, hiši...še celo naš predjamski grad so hodili snemat in so največ duhov zaznali v delu, kjer so ubijali "zapornike".


No, no... To oddajo sem po naključju tudi sama gledala in so zaznali samo zvoke, največ res v tistem delu kjer so bili mučeni zaporniki. Pravijo da bi to lahko bilo tudi kapljanje vode in odbijanje od tal (ker ta del ni v sobi ampak jami)... Da je zaradi tega prišlo do takih zvokov. Ni pa seveda nujno. Ampak NISO POTRDILI prisotnosti duhov v Predjamskem gradu!


FLASK_A - party pooper


Šarki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] sam res FLASK_A




BAMBINA_ -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 12:24:05)

Meni je pa zanimivo, da večina verjamete v črno magijo - čaščenje satana. Večina pa hkrati na temah o veri pišete, da niste verne, ne verjamete v boga itd. Torej verjamete v zlo, v satana, hudiča, Luciferja ali karkoli že želite, ne verjamete pa v njegovo nasprotje. A ne gre tukaj za en tak logični nesmisel?




Arwenko -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 12:42:20)

Jaz ne verjamem ne v hudiča, ne v boga, sploh ne v obliki kot jo želi predstavljat katoliška oziroma nasploh krščanska cerkev. Verjamem pa v določene vesoljske energije, če jih lahko tako imenujemo, ki pa na žalost niso samo dobre, ampak včasih tudi slabe. Je pa absolutno dejstvo, da se lahko proti slabim zavaruješ sam, vendar potrebuješ določeno znanje. In ko se prvič soočiš s tem, znanja pač nimaš in jaz sem pač takrat potrebovala pomoč osebe, ki se s tem ukvarja. Sedaj poznam par načinov kako se zavaruješ, ki pa so seveda individualni, glede na problematiko v kateri se nahajaš. Dejstvo pa je, da najboljše se zavaruješ skozi svojo mentalno moč, dokler pa v te stvari ne verjameš in se jih ne zavedaš, do takrat pa svoje mentalne moči tudi uporabit ne moreš. 




zvezdan -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 12:45:16)

Arwenko se podpišem pod tvoj post. Jaz ne verjamem v hudiča niti v boga ampak v neke energije ki so tako kot si rekla dobre in slabe. 




BAMBINA_ -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 12:56:22)

Torej tudi v črno magijo ne verjamete? Po definiciji je namreč črna magija magija, ki časti satana.




zvezdan -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 13:04:42)

pa dobro bambina_ naslov je sicer tak ampak če si opazila smo se menile zelo široko...o duhovih in tako. In po mojem ni črna magija zgolj to, kar časti satana. Lahko ga poimenuješ kakor želiš ta energija je lahko imenovana tudi bog navsezadnje ali pa lolek in bolek.




mala maja -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 13:17:53)


IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

pa dobro bambina_ naslov je sicer tak ampak če si opazila smo se menile zelo široko...o duhovih in tako. In po mojem ni črna magija zgolj to, kar časti satana. Lahko ga poimenuješ kakor želiš ta energija je lahko imenovana tudi bog navsezadnje ali pa lolek in bolek.


točno tako.





FLASK_A -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 13:23:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki
FLASK_A - party pooper


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ajaaa, nisem vedla da se boste namenoma strašile tut če stvari niso resnične[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Že grem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

BTW- verjamem v energijo, ki se nikoli ne konča. Lahko je dobra, slaba. Lahko se naseli v tebi. Evo, to pa verjamem in se mi je tudi že zgodilo.




arabela* -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 13:32:09)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

Arwenko se podpišem pod tvoj post. Jaz ne verjamem v hudiča niti v boga ampak v neke energije ki so tako kot si rekla dobre in slabe. 


jaz tudi v energije...vendar nekaj višjega...kot bi lahko bil bog pa tud verjetno je...) Nekaj kar je nad nami))[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bumerang -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 16:42:12)

Ni res, da je črna magija čaščenje satana. Črna magija je vsaka zavestna dejavnost, s katero hočeš namerno škoditi drugi osebi. Lahko to počneš s čaščenjem satana, lahko se lotiš izdelave talismanov in klicanju kabalističnih sil, lahko si samo v mislih predstavljaš, kaj hudega si želiš za to osebo, lahko se lotiš vuduja... skratka, tisoč načinov je, kako lahko komu zavestno škodiš in to izvajaš bolj ali manj namerno. Včasih je že zavist tista, ki sproži pri drugemu negativne dogodke.
Torej ja, verjamem v energijo misli in v to, da misli dejanja postajajo.

Če ima kdo kakšne preverjene navezave na "odvračevalce" negativnih energij, prosim na kontakt na ZS.




mateyka -> RE: verjamete v črno magijo? (21.7.2010 17:24:10)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Torej tudi v črno magijo ne verjamete? Po definiciji je namreč črna magija magija, ki časti satana.


ok, tole pa kratkomalo ni res:
Black magic is the belief of practices of magic that draws on assumed malevolent powers. This type of magic is invoked when wishing to kill, steal, injure, cause misfortune or destruction, or for personal gain without regard to harmful consequences to others.

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_magic

če greš na link - spodaj imaš naštete definicije in lahko vidiš da ni nujno da je krščanska definicija v igri ali Satan vpleten. lahko je npr. santeria v igri in tam afaik Satan NI čaščen.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]