Kerensa* -> RE: Ločitev (19.7.2010 11:03:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: filip0202 Vložil sem zahtevek za ločitev s tožbo in me zanima na kak način lahko zahtevam od nje, da zapusti stanovanje? Če nisi že v tožbi za razvezo zakona in če ona stanovanja ne želi zapustiti prostovoljno, potem moraš vložiti ponovno tožbo. Sam se sem iz stanovanja odselil že pred 7 meseci, od nje zahtevam najemnino, vendar pravi, da do je nisem upravičen in mi je ne da, prav tako da ima pravico živet v stanovanju, dokler ločitev ne bo podpisana. Ali ima prav? Ja, ima. Vendar - če ti tožbo dobiš, potem ti dolguje najemnino za nazaj, vse od dneva, ko si ti zahteval izselitev. Vendar moraš to, da zahtevaš najemnino od prve zahteve za izselitev dalje, posebej navesti v tožbi. Zanima me tudi, kako bo po ločitvi?Ali lahko zahtevam takrat od nje najemnino oz. da se gospa izseli iz stanovanja? Lahko. Katerakoli od teh dveh možnosti. Vendar spet s tožbo. In koliko časa ima po ločitvi, da zapusti stanovanje? Toliko, kolikor bo določilo sodišče, v kolikor boš to zahteval. Kaj vse lahko od mene zahteva glede premoženja?Stanovanje in vse, kar je v njem, sem kupil sam z svojim premoženjem V kolikor lahko to dokažeš, potem vse ostane tebi, kajti premoženje, ki si ga imel pred poroko, se po razvezi ne deli, pa naj gre za kavni servis ali pa za opremljeno stanovanje. Zanima me pa tudi, ali je res, kot trdi, da ji morem stanovanje poiskat osebno jaz po ločitvi, če želim, da zapusti mojega? Ne. To velja samo za najemniška razmerja (česar pri vaju zaenkrat ni) in še to samo v primeru, da bi ti, kot lastnik, želel, da se najemnik na tvojo željo izseli pred potekom najemne pogodbe.
|
|
|
|