vesper -> RE: stranski učinki Klomifena (12.5.2011 21:58:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika85 Vesper ce prav razumem te sedaj caka postopek oploditve? Sej bom tudi jaz sla in se narocila, ker dejansko izgubit nimam kaj. Se pa strinjam s tabo da more biti pa vecina na psihi, ker bolj ko studiramo pa smo obremenjene s tem kasnej nam bo uspelo in je treba to odklopit ce se le da. Meni so pa drugace rekli da je baje fulll cakalna doba za umetno oploditev in da ne prides takoj na vrsto. A mi lahko poves malo vec o teh preiskavah in pregledih ki si jih morala vse opraviti da si prisla do koncnega postopka? Hvala ti. Drejcisu hvala za nasvet kar se tice doktor Jurce, povej mi samo a se zavzame za pacientko in ti bo povedal vse kar te zanima? ker moja bivsa G je bla katastrofa odvisn kak dan je mela, njen cilj je bil da se te je cimprej odkrizala pa se nerada se ukvarja s takimi ko majo probleme pri zanositvi. Hvala obema za odgovor:) pupika pri meni je tako potekalo vse skupaj. Prvo sem si priskrbela napotnico od svojega G za neplodnostno. Potem sem se naročila na prvi razgovor. Na prvi razgovor sva odšla oba s partnerjem. Naju obravnava dr.Reljič. Prvi razgovor je potekal v sklopu pač osebnih rutinskih vprašanj, kot so: kako dolgo že ne moreva zanosit, če so moji ciklusi redni,...Na prvem razgovoru je tudi moj partner dobil napotke za spermiogram in meni so nardili UZ. Na tem, UZ so mi tudi odkrili majhno pregrado. No in prvo kaj je sledilo je bil test za spermiogram za mojega (mislim da sva čakala na rezultate nekje 3 tedne) potem sva na branje rezultata prišla oba. Medtem so meni vzeli kri za pregled za klamidijo in potem sem mogla dat kri še dvakrat, za vse druge preiskave. Vse napotnice za kri itd...sem dobila v neplodnostni. No in potem, ko sva izvedela da je spermiogram super, mi je dr.predlagal odstranitev pregrade in laparoskopijo pri meni, da vidimo če so jajcevodi prehodni in če je vse ostalo tudi ok. Dobila sem čakalno vrsto za operacijo. Med čakanjem na operacijo so me še pa spremljali z UZ, če imam redne O in pri njih sem tudi dobila en kup testov za O [sm=smiley1.gif] Jaz sem sicer glede operacije imela srečo, ker sem preko vez prišla na vrsto zelo hitro, drugače se pa v MB-ju čaka na operacijo tudi po pol leta. Aja pozabila sem pa omenit še to, da med tem ko sem bila na čakalni vrsti za operacijo so mi dali kar termin za po operaciji in to je bil razgovor čez pol leta. Tako, da se mi je ravno vse lepo poklopilo, ker sem bila operirana že decembra, razgovor sva pa imela marca. No in ko sva imela ta razgovor, sem jaz dr.Reljiču kar sama rekla, da če bi pa lahko zdaj šli korak dalje, ker se pač na žalost kot izgleda noče prijet naravno. Pa se je takoj strinjal. Predpisal mi je dva IUI in potem dalje IVF, v kolikor ne bosta uspešna. Upam, da sem ti koliko toliko razumljivo napisala [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|