pelin -> RE: anglesko nemesto slo?. (26.7.2010 12:18:49)
|
Tudi jaz sem mnenja, da bi bilo bolje, da bi risanke malo omejili in jih mogoče nadomestili z branjem knjigic...Samo, za to si je pa treba vzeti čas, saj otrok lahko gleda tv brez tvoje prisotnosti ( čeprav tudi to ni najbolj priporočljivo, ker si marsikaj narobe razlaga), pri knjigi pa moraš biti zraven. Nimam nič proti tv, tudi moja dva jo že od malih nog gledata in nisem med tistimi, ki so strogo proti njej. Samo v mejah normale. Gre predvsem za to, da si otrok bolj razvija besedni zaklad ob knjigi, kot ob gledanju risank.Gre tudi seveda za druženje, preživetje v dvoje, prijetne trenutke... Sedajle ti je najbrž, kljub temu, da se ti to ne zdi vredu, kar srčkano, če ti mali kakšno po angleško spusti...Seveda je zelo dobrodošlo, da se že v rosnem otroštvu seznanja še s kakšnim tujim jezikom...samo tu ne gre za to. Otrok mora najprej čim bolj obogatiti svoj besedni zaklad ( branje, veliko pogovorov, petje, izštevanke, ...), ki je temelj otroškega govora. Pa čeprav je to materni ali tuji jezik.Ko je njegov "govorni repertoar" bolj bogat, lahko brez večjih težav preklaplja med različnimi jeziki...
|
|
|
|