pelin
|
Moja mala je stara 19 mesecev in sem jo zdaj (ene dva tedna nazaj) tudi začela puščati doma brez pleničke. Kahlo imamo sredi dnevne. Za kakat se mi pogosto vsede na kahlico, lula pa povsod drugje, samo v kahlo ne. Amak vztrajam brez plenice. Saj bo s časom dojela, kdaj lula in se bo tud za to vsedala na kahlico. Pač, malo večkrat ribaš tla kot običajno ;) :D Tako je kolegica začela s svojo malo (14 dni starejša od naše) in je v času dveh mesecev suha, ne samo doma, tudi v vrtcu! Kaka pa še v hlače. Vztrajnost! IZVIRNO SPOROČILO: Mojca100 Moja mala je stara 19 mesecev in sem jo zdaj (ene dva tedna nazaj) tudi začela puščati doma brez pleničke. Kahlo imamo sredi dnevne. Za kakat se mi pogosto vsede na kahlico, lula pa povsod drugje, samo v kahlo ne. Amak vztrajam brez plenice. Saj bo s časom dojela, kdaj lula in se bo tud za to vsedala na kahlico. Pač, malo večkrat ribaš tla kot običajno ;) :D Tako je kolegica začela s svojo malo (14 dni starejša od naše) in je v času dveh mesecev suha, ne samo doma, tudi v vrtcu! Kaka pa še v hlače. Vztrajnost! Kahlica sredi dnevne sobe ....no, mislim, da tvoje dete ravno zato še bolj lula in kaka povsod kjer jo zagrabi, ker že v štartu ni vse tako kot je treba. Lulanje in kakanje definitivno ne sodi v dnevno in tudi kahlica niti pod razno ne. Saj ne rečem, da se ne morejo zgoditi nezgodice, vendar naj bi bilo otroku jasno, da je to nezgoda in ne nekaj kar se počne kar počez. Otroci morajo dobiti občutek kje se je (vse tisto papcanje na kahli je tudi kar adijo ) in kje lula in kaka. Pa še to...saj ne rečem za zračenje ritke...ampak če misliš, da bo otrok prej suh, če jo pustiš da lula povsod kjer jo zagrabi, se motiš...pa tudi , ko je za to pravi čas, otrok ne rabi 2m da je suh, temveč gre to hitreje. Ja, pa še nekaj...ko smo mojemu škratu nekoliko neučakano sredi poletja sneli plenico , je bil tudi zelo vesel...ko pa je čez nekaj minut nekaj padlo iz njegove ritke, ga je pa skoraj kap. To ga je namreč tako šokiralo, daje bil potem revček skoraj cel teden zaprt...Hja , tudi nedolžno zračenje rite ima lahko neprijetne posledice...
|