Na Krvavec z otroškim vozičkom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

mari1234 -> Na Krvavec z otroškim vozičkom (12.7.2010 13:29:40)

[color=#000000 size=3]Pozdravljeni!
[color=#000000 size=3] 
[color=#000000 size=3]Zanima me, če se je kateri od vas že odpravil (poleti) na Krvavec z majhnim dojenčkom, ki za sprehod potrebuje še voziček :) Ali se na vrh lahko povzpneš le z gondolo? Poti kot vem do vrha ni, razen pešpoti, seveda? Je primerno za kakšen sprehod? Računamo namreč, da je višjebolj hladno - med kakšnimi drevesi in ne na soncu, ki je višje še bolj močno. Iščemo namreč "hlad", ker naš enomesečnik kar težko prenaša to vročino.
[color=#000000 size=3]Torej, ima kdo kakšno izkušnjo z izletom na Krvavec z vozičkom?
[color=#000000 size=3]Vesela bom vsake izkušnje in morebitnega namiga! Hvala!

K_a_t_i -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (12.7.2010 14:43:12)

Če lahko še dodam - kaj pa na Veliki Planini? Tja vsaj takšna gondola vozi, da gre voziček noter. Je gor kakšna pot kjer lahko vozičkaš?

Pokora -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (12.7.2010 15:17:09)

Glede na to, da imate enomesečnika, bi jaz na tvojem mestu preverila kako je z višino. Če greš na Krvavec je namreč višinske razlie lahko od 1000-1500 m. Predvidevam namreč, da ne živite nekje visoko. Ko je bil moj sin dojenček, so mi namreč odsvetovali prevelike višinske razlike (višinska bolezen). Mi takrat res nismo pretiravali. Predlagam da malo še v tej smeri pobrskaš.

norksi -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (12.7.2010 16:15:56)

z enomesečnikom pa res ne v gondolo - sprememba pritiska v ušeskih je lahko precej zoprna stvar, gor pa tudi ni veliko sence in sonce na višini je lahko kvečjemu še večji problem in tudi ni veliko sprehajalnih poti za voziček

nekaj idej za sprehode tudi take z vozički in s senco boš našla tu

http://www.caszadruzino.com/projects

Kimmi -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (12.7.2010 16:29:42)

Naš je sicer malo večji (1 leto), vendar tudi iščemo kraje kjer se da z vozičkom in da je hladno. Do sedaj smo "obdelali" Jezersko (veliko sence ni bilo pa ravno hladno), Golte - smo šli z avtom gor, ker gondola letos ne obratuje - hladno je bilo res, samo dokaj nepraktično za voziček, v planu imamo pa še Logarsko dolino (predvidevam, da zna biti tam kar prijetno kar se temperatur tiče), ter okolico kranjske gore.

Ana009 -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (13.7.2010 21:43:41)

Vceraj sem gledala en video, kjer je bila predstavljen Logarska dolina, kjer imajo "pravljicni gozd". Se pravi pot v gozdu s hiskami in junaki iz pravljic. na koncu/zacetku pa otrosko igrisce..

Ana009 -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (13.7.2010 23:21:56)

Evo video:

http://poptv.si/multimedia/pravljicni-gozd.html

urshak -> RE: Na Krvavec z otroškim vozičkom (14.7.2010 13:30:12)

V nedeljo smo bili v logarski, pa tam žal ni nič hladneje, kot drugje, razen da je senca. Tudi po gozdu z vozičkom ne moreš. Za voziček je primernejši Robanov kot ali pa Podolševa, če že razmišljate v tej smeri. Najboljše za vozičkanje pa je seveda Rogla. Imaš asfalt, če pa ima voziček večja kolesa, se pride pa tudi čez kakšen travnik ali po gozdnih poteh.

Stran: [1]