nokes -> RE: alergiki na kravje mleko (10.7.2010 19:49:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Tiste, ki imate alergike na kravje mleko, kako nadomeščate jogrte in podobno? Naš 13-mesečnik od tretjega meseca ne dobiva več kravjega mleka, ker je imel alergične reakcije, zdaj pa takih reakcij sicer nima več (kri v blatu in zvijanje), ga pa še zelo napenja in ponoči zelo slabo spi, če poje več kot nekaj žlic izdelka iz kravjega mleka. Teh sojinih jogurtov se mi ne kupuje, ker so dragi za vsakodnevno uporabo, a obstaja še kaj drugega ali moram pač počakati, da alergija izzveni in do takrat nucat bolj sadne kašice namesto jogurtov? kakšne reakcije imajo pa kaj vaši alergiki po kravjem mleku? okej, ne bom pametovala o šparanju, ker vsak po svojih zmožnostih in vesti.... samo, nekaj pa mi ni jasno: če ima tvoj otrok potrjeno alergijo na KM, zakaj mu potem dajete mlečne izdelke??? in v vrtcu? moja hči je tudi alergik in dobiva primerno hrano v vrtcu (in doma), pa nima nobenih reakcij, kot jih ti opisuješ- ponoči slabo spi, ga napenja, halo??? če je reakcija/alergija, ne daješ mlečnih izdelkov, simpl. drugi del vprašanja: pije naj prilagojeno mleko, aptamil ADC, verjetno. mi kupujemo riževe deserte (ki jih ne mara z okusom vanilije, so sladki kot hudič, drugače pa kupujemo še ene palčke (kao grisine) od ene nemške firme (imajo v sanolaborju), to ima rada, to je za malico največkrat vse, pa seveda sadje, ki ga je sedaj v izobilju. tvoj sinko je star 13 mesecev, torej lahko že je nepasirano. aja, še soja. nikoli nisem dala nič od soje, jo odsvetujejo do 2 let. kasneje, če bi alergija še bila prisotna, morda bio varianta. kaj drugega ne. no, pa še tole: mislim, da je okoli enega leta potrebno pojesti/popiti približno 3 dcl prilagojenega mleka, da dobi dovolj kalcija, če te to skrbi. in nazadnje: moja alergičarka nima nobene reakcije po KM, ker je ne futram z njim, če je alergična nanj. poskusi!
|
|
|
|