spanje na trebuhu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


beybk -> spanje na trebuhu (8.7.2010 14:01:32)

punce, koliko je "zdravo", da mi mesec in pol stara punčka spi na trebuhu? Vprašam zato, ker moji zelo paše spati na trebuhu saj ima krčke, če jo obrnem na bok se hitro zbudi in je spet jok...




sazi -> RE: spanje na trebuhu (8.7.2010 14:13:54)

Oba moja otroka sta spala na trebuhu. 1. od 1,5 meseca dalje, 2. pa že od kakih treh tednov. Edino tako sta spala, drugače pa ni bilo niti 5 minut spanja. Tudi sama najraje spim na trebuhu.
Kako je to "zdravo" ne vem. Je pa tako, da se vsakih nekaj let spremenijo navodila zdravnikov glede položaja spanja in še česa drugega.

Mene je bilo tudi najprej strah, kaj pa če... ne vem kaj - pač , ko pravijo da ne sme spati na prebuhu. Ampak sta res bila mirna samo tako. Ena punca, ki se ukvarja z masažo dojenčkov me je opozorila samo na to, naj mu pod gležnje spodvijem eno tetra plenico, da se mu nogice niso obračale na ven (ali na noter).




principessablu -> RE: spanje na trebuhu (8.7.2010 16:11:15)

mah marsikaj pravijo,če bi vsi delali tako kot pravijo,bi bili vsi otroci enaki...moja tud spi na bauhiju ker ji tko paše in to je to.....vsak otrok je drugačen in se mu pač treba prilagodit...




ljupka -> RE: spanje na trebuhu (9.7.2010 0:20:39)

Jaz imam 4 otroke n vsi že od 2 meseca spijo na trebuhu!




lilip -> RE: spanje na trebuhu (9.7.2010 0:23:47)

Naš pediater pravi, da zdrav dojenček lahko vedno spi na trebuhu oz. naj spi, kakor mu paše.




dreamhorse -> RE: spanje na trebuhu (14.7.2010 12:13:57)

Moji je tudi full pasalo na trebuščku, je spala čez dan tako, ponoči pa ne, ker je glavico obrnila naravnost na obrazek... ne pa na stran.. tako da sem mogla bit vedno v bližini.. zdaj ko je stara 13 mesecev se pa sama skotali na trebuh... in pokrči noge in ji tako najbolj paše..
So pa sestri pred 5 leti v ptujski porodnišnici rekli, da je bolj varno spanje na trebuhu kot na hrbtu, ker če otrok bruha se ne more zadušit.




Stran: [1]