Poka
|
Ni tako hudo, samo če se malo potrudiš... Midva bova v hiši, ki sploh ni mala, parcela je pa dokaj velika in še vedno je samo okrog 3o minut vožnje do LJ, za nekaj okrog 150 k EUR, ampak to z vso opremo in to ne najbolj poceni. S parcelo v red in papirji - tu je bilo malo sreče... No pa recimo, seliva se spomladi, sicer ne bova imela določenih stvari (razen če bom delala še nekaj zraven, kar imam za rezervo...), notri bo vse od parketa, do ploščic, razen zgornje kopalnice in bova na nekje 120 k EUR. S parcelo v red. Se pravi za 90k EUR se da vse naredit. In začela sva z 0 EUR in niti nisva hotela hipotekarnega kredita, tako da sva vzela samo 40 k in s tem še kupila parcelo. OK, tu sem zdaj nekaj pozabila... Parcela je bila hribovita, zato malo ceneje, tast nama je zrihtal skoraj zastonj izkope, tako da je zdaj ravna, tako da realno gledano, bi lahko k temu znesku prištela še 10k, pa okna si bomo sami naredili, tako da tu sva prišparala ene 10k. Ampak sigurno pa vsak pozna koga, da lahko pa na kakem drugem področju boljše skozi rpide, sploh je pa ponavadi tako, da si potem tisti, ki gradijo ful med seboj pomagajo. Sva pa imela oba vmes kar dobre plače, čeprav jaz nekaj mesecev brez službe, delala faks, ampak se res da, če le hočeš. Imam sodelavke, ki so iz nekih vasi, sicer so dobile parcele, ampak se bodo selile še za manj, ker je tam navada, da si vsi med seboj pomagajo, kar se meni zdi prav in lepo. No, midva nisva imela doma nikogar, so nama pa potem na najino veliko presenečenje, pomagali domačini - seliva se v eno manjšo vas. Trgovin pa ne rabim - manj jih vidim, boljše je - kaj pa rabiš drugega, kot pa hrano? Za tist enkrat na mesec it po obleke se mi pa res ni problem peljat v Celje ali pa LJ.
|