Nika v službi -> RE: skrajšan delovni čas (8.7.2010 9:34:08)
|
Jaz pa vedno zares težko razumem tiste, ki vidite vedno in samo sebe, svoje pravice, interese in ne vem kaj še. Dobro, že res, da ti po zakonu pripada možnost uveljavljanja 4 urnega delovnika, ok, razumem. Ampak, za božjo voljo, dajte malce razumet tudi delodajalca, ki na osebo, ki se vrača s porodniške, računa in jo pričakuje za polni delovni čas (plus še kaj zraven, kot je to dandanes že normalno). Gledati samo sebe in groziti z inšpekcijami in prijavami meni ne sede, sploh če se dolgoročno vidiš v podjetju, kjer delaš. Nekoga prijaviti in iti na nož, potem pa v tej isti sredini normalno delati, menim, da ni mogoče. Zato vedno znova pravim - poskusite najti rešitev, četudi kompromis. Meni se zdi, da je v teh časih pač potrebno imeti malce več širine, razumevanja, odprtosti. Je pa seveda stvar odvisna od splošne klime v podjetju in tvojega odnosa do njih že pred porodniško. Če ti je to pač zgolj in samo služba, da hodiš tja izključno zaradi denarja, da ti dol visi za sodelavce in odnose na splošno in da je to obojestranski občutek, potem razumem. Če pa temu ni tako, potem ne razumem.
|
|
|
|