liliana -> RE: Vis, Lastovo, Mljet (15.3.2011 8:55:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: justa48 Ja, Lastovo je daleč, daleč na sred morja... Res je, da rabiš kar cel dan, da se pricijaziš tja, in tudi to je res, da je prevoz (s tem mislim predvsem trajekte) vsako leto dražji in je vsekakor svinsko drag, predvsem glede na to, kaj nudijo in v kakšnih razmerah se potuje. Glede cene pa naj povem, da so stroški iz Splita do Lastova enaki kot iz Splita do Korčule (Vele luke), kar je zanimiv podatek, ki ga ne vedo vsi. Vse to se poplača, ko si enkrat tam. Jaz sem se dobesedno zaljubil v ta košček raja, no, vsa familija se je, in letujemo tam že 7 let. Z ženo se občasno odpraviva tja tudi v nesezoni, najlepše pa je gotovo maja, ko vse cveti. Tule je spletna stran, na kateri si lahko ogledate nekaj slik in drugih informacij, pa tudi vzpostavite kontakt, seveda! Mi vedno s trajektom čisto normalno potujemo.......in tudi razmere so ok......je pa res, da gremo vedno septembra, ko ni gužve....... Sicer pa, jaz za glavni dopust (glavni dopust je pač meni tisto, da poležuješ, si brezskrben, ješ, piješ, malo raziskuješ, ko te pač prime, ne pa da si vezan vedno na nek plovidbeni red) ne bi nikoli izbrala variante Vis, Lastovo in Mljet v 10 dneh......že zaradi tega, ker povezave med otoki (če si z avtom) ni in še dobro, da je ni, ker je potem tam mir.....je pa vsak otok tako lep, da komot 10 ali 14 dni preživiš tam.....če imaš seveda rad mir.....če pa iščeš rivo in štande za sprehod zvečer, pa ti otoki res niso prava izbira......potem pač izbereš Korčulo, Hvar, Brač......
|
|
|
|