delodajalec + ŠS (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

bubu_bibi -> delodajalec + ŠS (7.7.2010 16:11:22)

Imam eno vprašanje. Ali lahko delodajalec po izvedbi dela zahteva od študenta, da priskrbi napotnico od točno določenaga ŠS in zavrne plačilo preko napotnice ŠS, v katerega je študent včlanjen? Naj dodam, da je delodajalec dokaj nezanesljiv pri nakazilih in da je ŠS, v katerega je študent včlanjen v njegovem imenu že moral iztožiti pretekla plačila.

In, če slučajno delodajalec take pravice nima, kam se to lahko prijavi?
Hvala vnaprej in lp!

Pia* -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 19:37:40)

Men vse skupaj mal smrdi. Po moji logiki je tvoj delodajalec dolžan temu študenskemu servisu in si zato ne želi,da bi imela tam napotnico. Sicer bi ga pa jaz vprašala zakaj? Ali moraš po njegovi loigiki biti včlanjen v vse študenske servise v okolišu 100km. Ni mi čist jasno, ker procente,ki jih mora nakazati delodajalec ŠS je povsod enak. Da bi pa za take malenkosti kdo obstajal pa mislim,da ne.

Glede na to da je pa nezanesljiv bi mu jaz prinesla tisto napotnico,ki bi jo on želel,da vsaj denar dobim.

Sicer pa nakazovati denarja za nazaj ne moreš, tako da je tudi to čudno da nisi takoj si uredila napotnico.

Anonimen -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 19:51:04)

Če je nezanesljiv, naj ti še poštemplja in podpiše napotnico v pričo tebe in jo potem ti vrni na ŠS. Še bolje pa, da tudi tebi kopijo obračunskega lista, z navedbo, kdaj, za kakšen znesek in koliko ur si delala.
Sicer se lahko zgovarja, da je sicer mislil, da rabi študenta, pa je naknadno ugotovil, da ga ni in kao nisi delala za njega.

bubu_bibi -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 21:58:23)

Hvala za odgovora, sploh ta ideja, da napotnico nesem in zahtevam, da mi jo izpolni in odda je super. Imela sem pri delodajalcu stalno napotnico (vrsta dela - prevajanje) in zdaj, ko sem zaključila dokaj veliki projekt me je obvestil, da je nehal sodelovati z ostalimi ŠS razen tega in naj mu dostavim novo, njihovo napotnico. Saj ni problem se včlaniti, samo ni mi prav, glede na to, da sem že prej imela težave pri izplačilu (no, v bistvu moj ŠS ne jaz) me malo skrbi, da nimajo kakšnega dogovora s tem ŠS, s katerim še sodelujejo. Sicer imam kopijo dogovora za delo na mailu, ampak se ne bi rada kregala.

Sicer sem vprašala zakaj nočejo nakazati na že obstoječo napotnico in so rekli, da so spremenili politiko in zdaj poslujejo samo še s tem ŠS. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bi to lahko kam prijavila?

Anonimen -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 22:04:43)

Kolikor jaz vem, imajo podjetja sklenjene pogodbe s š.s.. Mogoče jim je pa ta š.s. odpovedal sodelovanje (glede na neplačevanje) in so morali drugam.

jakaracman -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 22:23:32)

Zaposlena v javem zavodu in imamo sklenjeno pogodbo samo z dvema ŠS.

bubu_bibi -> RE: delodajalec + ŠS (7.7.2010 23:23:20)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Zaposlena v javem zavodu in imamo sklenjeno pogodbo samo z dvema ŠS.

Hvala. Očitno je torej stvar posameznega podjetja, česar nisem vedela.
Lp.

Vijoličarka -> RE: delodajalec + ŠS (8.7.2010 7:26:13)

Običajno in pravilno je, da se pogodba sklene pred opravljenim poslom. Razen seveda v Sloveniji, kjer imamo tako zelo radi 'po domače'.

Če si imela pri delodajalcu stalno napotnico in je on 'spremenil politiko', bi moral novo napotnico od novega SŠ zahtevati od tebe, še preden si začela opravljati delo. Vendar njega (in večino ostalega prebivalstva naše deželice) to en klinc briga, ker kaj bi komplicirai, saj se da vse urediti za nazaj, sploh če je človek zainteresiran za plačilo.

Glede na to, da je delodajalec 'spremenil politiko' in ti je dal vedeti, da drugače sploh ne boš videla plačila, bi na tvojem mestu zelo hitro oddrvela v ta novi ŠS po napotnico in jo res nesla osebno delodajalcu, da jo potrdi ,izpolni in obračuna. Prav tako bi jo osebno nesla potem na ŠS.

In ko bi dobila plačano, ne bi nikoli, prav nikoli več delala za tega delodajalca. Če je imel 'bivši' ŠS težave z izterjavo, pa sploh.

Stran: [1]