Spanje na hrbtu in oblika glavice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bellissima -> Spanje na hrbtu in oblika glavice (7.7.2010 13:35:25)


No, mogoče so bo to vprašanje komu zdelo malo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], ampak bi vseeno rada kakšen pameten oz. spodbuden odgovor.
Torej, naša 5 mesecev stara punčka spi stalno na hrbtu. Na boku je spala samo prva dva meseca, od takrat naprej pa se veselo prevali na hrbet in tako spi. Na trebuhu pa noče spati niti pod točko razno. Zaradi vedno istega položaja ležanja, pa se ji je zadnji del glave nekako "sploščil" (upam da veste kaj mislim), glavica nima več tiste lepe zaobljene oblike, kot ob rojstvu. Sedaj se zopet trudim in jo ponoči stalno obračam na bok, če bi se odvadila spanja na hrbtu. Zaenkrat kakšnega bistvenega uspeha še ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Zanima me, če je možno, da se bo oblika glavice še kaj popravila, če bo in ko bo manj spala na hrbtu. Do kdaj se oblika glavice sploh dokončno oblikuje?
Hvala za odgovore![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





Katy78 -> RE: Spanje na hrbtu in oblika glavice (7.7.2010 13:39:04)

Pri nas je že zelo kmalu, nekje okoli 2. meseca začel spati na hrbtu, saj nobeno zalaganje ni pomagalo, da bi ostal na boku. Glavico ima pa kljub temu lepo okroglo.

Itak bodo laski zakrili manjše nepravilnosti oblike glavice, sploh če je punčka, ki bo verjetno imela dolge laske. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




legenda_m -> RE: Spanje na hrbtu in oblika glavice (7.7.2010 13:40:26)

jst bi ti svetovala da pustiš spati sebi in njej. čez bojo zrasli laski in se ne bo vidl kakšno glavo ma. en primer mojmu nečaku so zrasli nekakšni rogovi ob straneh glave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]- sestra je bla čist panična kaj je zdj to, sprašvala pediatra pa ni blo nč hudga. tako glavo ma pač. ma pa zdj čez laske in se čist nč ne vid. in tud jst neb vedla, če mi neb zadnjič povedala.




K_a_t_i -> RE: Spanje na hrbtu in oblika glavice (8.7.2010 9:19:45)

Naš spi na hrbtu od svojega 4 tedna. Zalaganje ne pomaga... Samo - glavo pa obraša levo/desno. Nikoli ne gleda v strop.
Jaz tudi mislim, da ne bo nič pomagalo, samo spala bo slabše. Tko da, ti ne ostane drugega, kot da jo pustiš spat kot je...




Taddy78 -> RE: Spanje na hrbtu in oblika glavice (8.7.2010 20:30:34)

Ne skrbi, pri našem je bilo isto.
Ti bom kar v povezavah "prikazala"kako je bilo pri nas.
Tu ima še lepo obliko
http://www.mojalbum.com/tadeja28/mali-mihael-in-druzina-od-0-1-leta/star-9-dni/3708005

Tu star 5.mesecev se že vidi oblika od spanja na hrbtu http://www.mojalbum.com/tadeja28/krst-30-04-2006/foto/14895612
Tu ima recimo čisto ravno http://www.mojalbum.com/tadeja28/mali-mihael-in-druzina-od-0-1-leta/foto/4224687

Se je pa kmalu glavica lepo oblikovala (tudi P mi je rekla, da se bo, ko sem jo vprašala, ker me je isto skrbelo), tu je recimo slika, ko je bil star menda 1.5let http://www.mojalbum.com/tadeja28/mihael-in-zivali/foto/15164310 .

pri nas se je vse še toliko bolj videlo, ker ful dolgo imel čist malo las. Prvič sem ga vzadaj  pri vratu postrigla sama pri 1.5 letih.

Res je, da pač zgleda malo čudno, ampak kot sem napisala, se bo še preoblikovala. Kasneje je naš najraje spal na trebuhu, ali pa v položaju "na kolenih".




bellissima -> RE: Spanje na hrbtu in oblika glavice (8.7.2010 22:06:29)


Taddy78 hvala, si me res potolažila. Pri nas je oblika nekako podobna, tako da se ne bom več toliko obremenjevala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]