Vprašanje nujno (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

drejčy -> Vprašanje nujno (7.7.2010 10:40:26)

Moj problem je sledeč.Zanosila sem po IVF in bila cel čas na rizični nosečnost doma.Moja plača je bila minimalna, tako tudi porodniška 753,93bruto.Po porodniški je sledila odpoved, ampak sem vlekla bolniško še tri mesece in prijemala temu primerno plačo (bolezen nad 30dni).
Sedaj se želim prijaviti na zavodu pa mi mora izpolniti on list,zadnjih 12plač.Glede na to da je moja plača minimalna, me zanima ali se mora vpisati za ta čas ko sem bila na bolniški minimalna plača ali se upošteva tudi to, da sem bila na bolniški zaradi bolezni- potem še nižja.Ker eni mi rečejo da se vpiše minimalna plača, ki bi jo prejemala če bi delala.Pa me zanima kaj mislite ve?

Upam da nisem preveč zakomplicirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

N.M. -> RE: Vprašanje nujno (7.7.2010 10:52:30)

Piše se plača, ki je na plačilni listi. Torej, če si bila na bolniški, bo nižja.

vesna_b -> RE: Vprašanje nujno (7.7.2010 12:05:13)

na obrazcu piše:
Če je zavarovanec v navedenih mesecih prejemal nadomestilo plače v skladu s predpisi o delovnih razmerjih, zdravstvenem zavarovanju ali
pokojninskem in invalidskem zavarovanju ali če ni prejemal plače, vpišite osnovno plačo, povečano za dodatek na delovno dobo, ki bi jo

zavarovanec prejel, če bi delal.

obrazec

torej bi ti moral vpisati tvojo plačo, to je minimalno

drejčy -> RE: Vprašanje nujno (7.7.2010 13:44:08)

vesna najlepša hvala za tvoj odgovor.Sem preverila in je res tako kot praviš, mora mi napisati plačo ki bi jo dobivala če ne bi bila na bolniški, torej minimalno

Stran: [1]