Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (7.7.2010 15:07:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura o moj bog....pa kakšni svet je to? zaradi tega ker je bila tujka so jo vtaknili v dom[sm=zmeden.gif] Saj ne vemo (še), če je bilo res tako. To je zaenkrat domneva. Vseeno pa mislim, da v domu Malči Beličeve niso (bili) tako zelo nestrokovni, da bi otroka, ki ni gluhonem, ali v Zavod. V takšnem primeru bi najbrž ostala v Domu. IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Pa ta gospa nič več ne ve o njej? Vsaj pravo ime (oz. kako se zapiše), morda celo kam je odšla (če sploh je kam) ipd.? Marko se bo v kratkem osebno srečal s to gospo in mu bo povedala detajle, kakor pa sem jaz razumela Marka, naj bi se ta gospa z Đovano družila v otroštvu. Je pa Markovi mami zares ime Đovana (to je sama povedala oz. zamomljala, grdo rečeno, ko so jo našli), samo pravilen zapis imena nam je neznan (v takratni YU so pač napisali "piši kao što govoriš"). IZVIRNO SPOROČILO: majch Jugoslavija Express (Ostende – Köln - München – Jesenice – Beograd – Sofija) Carinik, ki je našel Đovano naq vlaku, se ne spomni najbolje, za kateri vlak je šlo, zdi pa s mu, da je šlo za vlak št. 410, ki je prihajal iz Istanbula. Druga možnost naj bi bil vlak, ki se je imenoval "Hellas express", ki je vozil (točne trase ne vem - od/do) preko Turčije in Grčije (in očitno vsaj do Jesenic, če ne dalje). Kakor sem uspela prebrati po Internetu, so starši otroke dali na vlak na najbližji postaji svojega doma in... ciao. Z njimi naj ne bi hodili. Torej je malo verjetno, da je bila Đovana dana na vlak izven meja YU, saj bi jo odkrili že pri vstopu v YU, tako pa so jo šele na Jesenicah, ob izstopu iz YU. Najverjetneje je torej, da je bila dana na vlak nekje v YU, kjer ni bilo mejne kontrole (al' je bila tudi med republikami?).
|
|
|
|