manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del (26.10.2010 14:12:16)
|
bjondi, tudi mi smo pridelali en tak vijoličen flek na hlačah, ki ne gre dol. Po moje so bili res kakšni gozdni sadeži. Kaj čmo. Bojo pa sam za doma. A ti potem vprašaš v vrtcu s čim se je umazal? Jaz ne. tecka, tole chiccovo zadevo imamo pa doma. Smo jo kupili še preden sem rodila, ker je bila menda na seznamu nujnih stvari za novorojenčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bomo probali ko bo zabasan nosek. Trenutno jo samo kašelj matra, nos pa čist?! Janci F, verjetno je res odvisno od posameznega otroka. Enkrat sem pa tule na RR prebirala malo o tem in najboljši nasvet ki sem ga prebrala je bil, da naj starši ne pozabijo, da bo prvi otrok vedno prvi, drugi pa vedno drugi. Ko pride nov dojenček na svet, ne sme in ne bo nikoli prevzel vlogo prvorojenca in to je treba tako tudi jemati. Torej, ne smeš mu govoriti recimo "počakaj, zdaj je tvoj mali bratec na vrsti, ti si že velik in moraš počakat" ker potem bo jezen na sorojenca. Bolje, da rečeš npr."ti si že tako velik fant, pridi mi boš pomagal" in podobno...Pa tudi ni prav, da recimo starši ob prihodu novorojenčka starejšega otroka vsako popoldne dajajo v varstvo k babici da imajo čas za ta malega. To ni prav,saj ta velik ve, da je mamica doma s tamalim.Bolje je da je popoldne ko pride iz vrtca, tudi on z mamico doma in se navaja na novo stanje. No, kot je že tecka rekla, če tamali veliko spi, potem se nekako da speljati prve mesece verjetno. No, več pa nevem.
|
|
|
|