manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del (14.10.2010 9:57:42)
|
Nimam prav dost časa, že tko bi mogla kaj druzga delat..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tira, natanko vem kaj preživljaš s to neješčostjo!! Takle smo imeli mi več mesecev! Bili so dnevi, ko ni pojedla POPOLNOMA NIČ. In sem zvečer obupana klicala pediatrinjo kaj naj vendar dam temu otroku da bo jedla. In mi je rekla, da če noče jesti, naj jo pač pustim. (Moja mama pravi, da ko je imela iste probleme z mojo sestro, ji je rekel nek star že pokojni pediater, naj jo pusti tudi cel dan brez nič ponujanja, da bo že ratala sama lačna in bo takrat jedla.) No, pri nas je bilo tako, da sploh ni bilo pomembno KAJ smo ji dali. Ker če ni hotla jest, potem ni hotla jest NIČ. Zdaj pa, ko je, poje vse kar ji daš, tudi najbolj brezvezno zelenjavno mineštro... Tudi pri nas je bilo tako, da je jedla samo tisto, kar je lahko držala v rokici. Žlice pa videt ni mogla. Zelo verjetno je tudi, da imajo zobki kaj s tem. Kruh, jabolka in piškote hoče zato, ker to lahko gloda, zato sklepam da ga matrajo zobki, srbijo dlesni.. Pri nas je bilo tako obdobje dolgo približno tri mesece. Druga možnost pa je, da noče jesti zato, ker mu daješ ti žlico v usta. Naštimaj ga v stolček, daj plastičen krožniček, žlico, slinček in naj proba sam. Res, ko se nehaš sekirat, je ful boljše! Jaz se zdaj sploh ne obremenjujem več. Manca ima šele 9,2 kg, nobene zaloge, pa kaj čmo. Ji ponudim hrano, če noče, pač noče, gremo dalje. Noben otrok ne bo lačen čakal, bo že zahteval hrano!!
|
|
|
|