otrok in spanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

salcka -> otrok in spanje (6.7.2010 10:11:26)

moja 13 mesečna hčera zadnje čase "nenormalno" veliko spi.
zvečer gre spat ob 20.00 in spi do 7.00. nato komaj zdrži do 9.30, ko jo spet dam spat in spi kakšno uro. včasih več, včasih manj.
kosilo ima ob 12.30 in nato v posteljo najkasneje ob 14.00. takrat zaspi za dve uri. včasih celo več.
vedno, ko se zbudi, je dobre volje. po kakšni urici pa že začne zehat in komaj zdrži do naslednjega spanja.
kri ima bp.
saj vem, zdaj mi boste rekle, da naj bom srečna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
jaz pa vseeno sprašujem, če je to možno povezano še s čim drugim.

Katy78 -> RE: otrok in spanje (6.7.2010 10:48:36)

Mogoče zaradi vročine. Tudi naš 19-mesečnik je bil na začetku, ko se je tale vročina začela, par dni precej bolj utrujen in zaspan, zdaj je pa že ok, se je zgleda navadil. 

petea -> RE: otrok in spanje (6.7.2010 11:04:01)

salcka,
meni je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začel dosti spati pri 16 mesecih, na jesen, ko so se noči daljšale. Mi ni bilo jasno, kako je možno, da je že zehal, poležaval ali kar zaspal, ko pa je komaj dobro vstal.
Sem ga čez nekaj mesecev peljala na razne preglede, so rekli, da je zdrav in da pač rabi malo več spanja.

Zdaj je star 2 leti, še vedno rad spi, a količinsko precej manj.

Očitno imajo nekateri otroci obdobja, ko enostavno želijo veeeeč spaaatiiii.

smej -> RE: otrok in spanje (6.7.2010 11:08:16)

Točno toliko spi tudi moj 13 mesečnik. Mogoče še malo več. Mene je tudi skrbelo na začetku, potem pa sem prebrala, da je normalno, da otroci te starosti spijo 14 ur dnevno in točno toliko spi naš lumpek. Eni imajo večjo potrebo po spanju, eni pač manjšo. Jaz se zdaj s tem ne ukvarjam več in ga dam spat, ko je zaspan. Če sem ga skušala daljši čas obdržat budnega je bil samo siten. Zdaj pa se naspi, ko je zaspan in je dobre volje, ko se zbudi.

anchika -> RE: otrok in spanje (6.7.2010 11:55:12)

Lahko ste srečne
Moja ima 16 mesecev ,saj je pridna za spat le okoli 2 ure zjutraj se začne z jokom zbujat vsako uro. Pol ji dam dudo in takoj zaspi sam jaz se neprespana. Je kažin , ne vem kaj naj naredim in kaj je narobe.

petea -> RE: otrok in spanje (6.7.2010 19:53:22)

anchika, kje pa spi tvoja ta mala?
V svoji posteljici ali pri tebi?

Ker če se moraš vstajati vsako uro in jo uspavati, verjamem, da si čisto neprespana.

anchika -> RE: otrok in spanje (7.7.2010 12:09:25)

Danes sem vstala le 2x
Spi v svoji postelki vendar v moji sobi.

Naja31 -> RE: otrok in spanje (7.7.2010 12:12:10)

Meni se to zdi normalno za to starost. Je pa res, da ponavadi okrog 1. leta začnejo spati 1x na dan, ampak nekateri pač potrebujejo več.

petea -> RE: otrok in spanje (7.7.2010 14:43:43)

anchika,
po mojem išče stik s tabo, ker ji da to občutek varnosti. Ko ga dobi, ti pa spi dalje.

To vidim pri svojih otrocih, devetmesečnik lahko spi sam največ eno uro, potem pa me v spanju že išče po postelji. Takoj, ko ga pobožam, ali se tiho oglasim ali se 'priklopi', pa se umiri in spi dalje.

Večja dva pa je proti jutru tudi treba kdaj samo malo pobožat ali jima kaj povedat, da vesta, da sva starša v bližini in da lahko brez skrbi spita dalje.

PapuaNG -> RE: otrok in spanje (7.7.2010 15:46:25)

IZVIRNO SPOROČILO: anchika

Lahko ste srečne
Moja ima 16 mesecev ,saj je pridna za spat le okoli 2 ure zjutraj se začne z jokom zbujat vsako uro. Pol ji dam dudo in takoj zaspi sam jaz se neprespana. Je kažin , ne vem kaj naj naredim in kaj je narobe.

No pri nas je pa zdaj ravno obratno-tam okoli druge ali tretje ure se umiri in je (ponavadi) mir do šestih, pol sedmih, ko mora vstati za vrtec. Je pa star 13 mesecev. Ni pa nikoli prav dobro spal oz. se je vedno (od nekje tretjega meseca starosti) začel zbujati, ponavadi sicer samo za dudo, včasih pa joka na vso moč tudi več minut, sploh zadnje čase, ampak to tudi zobkom pripisujem. Sicer se zgodi vsake tok (pa zdaj že kak mesec ne), da prespi celo noč, ampak te noči lahko preštejem na prste ene roke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je nekaj časa že zgledalo, da gre na bolje, pa gre zdaj spet na slabše...že ne vemo, kaj narest...tudi če zaspi brez dude in sam, se zbuja, tako da ni zaradi tega.

Stran: [1]