Pasterizator (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Ayolinca -> Pasterizator (6.7.2010 8:43:54)

Kupila sem v Lidlu pasterizator in moj prvi podvig bi bil pasterizacija fižola (stročjega), kako narediti to?
Sodelavka mi je dala recept, jaz si ga nisem zapisala, ona je pa na morju ... dejala je, da dam vodo, kis in sladkor in pasteriziram na 95 stopinj, 2 minuti. Potrebujem vedeti kakšno je razmerje!!!

Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




krokos -> RE: Pasterizator (6.7.2010 9:21:17)

Tukaj je recept za pasterizacijo stročjega fižola - sicer ni za pasterizator, ampak mogoče pa ti bo kaj pomagalo...
 
Stročji fižol v kisu
Tri kg zelenega stročjega fižola očistimo in narežemo na dva dela. Fižol damo v večjo, plitvo posodo in posolimo s 7dkg soli, polijemo z 2dcl vinskega kisa, zapremo s pokrovko in kuhamo. Občasno pomešamo. Temperatura tega kuhanja ne sme biti previsoka (okoli 130 stopinj), ker fižol samo mehčamo. Ko se fižol zmehča, ga zložimo v kozarce in nanj enakomerno polijemo sok od kuhanja. Če ostane še nepokrit fižol, dolijemo razredčeni vinski kis (na en del kisa en del vode). Zapremo.
Steriliziramo v pari, približno 30 minut.




Stran: [1]