Kdaj zobna pasta? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Annny -> Kdaj zobna pasta? (20.7.2005 20:34:54)

Kdaj naj bi :duda: začeli umivati zobe z zobno pasto?
Naša Naja ima pri 9 mes. šele dva zobka in danes sem kupila mini zobno krtačko, ki jo je takoj navdušila.

Kako ste jih navadile, da niso zob. paste požrli dol? (hecno vprašanje, ampak nimam pojma...:ups::ups::ups: )

Lp

HuAnita -> Kdaj zobna pasta? (20.7.2005 20:41:33)

V materinski šoli so nam rekli, naj paste ne dajemo, dokler ne je ne znajo izpljuniti.
Sem se že takrat spraševala, kako to veš?:zmeden2: A poskušaš in potem enkrat zna izpljuniti, sicer jo pa pogoltne?:zmeden:

Annny -> Kdaj zobna pasta? (20.7.2005 20:57:51)

Hja, gotovo jo kdaj požre, preden se jo nauči izpljuniti:zmeden2: Nekje sem brala, da naj bi zobno pasto uvedli šele pri 2 letih..do takrat pa samo voda in krtačka:zmeden::zmeden::zmeden:

PIA 1 -> Kdaj zobna pasta? (20.7.2005 23:19:57)

To isto vprašanje sem si že jaz sama postavila.Moja Pia ima že veliko zobkov in si jih tudi vsak dan čistiva:bravo:,vendar le z zobno ščetko in vodico.Torej pasta pride šele pri dveh letih in če si jih bova do takrat le ščetkali ne bo kariesa?:ups::zmeden:

Annny -> Kdaj zobna pasta? (20.7.2005 23:21:14)

Pia, to se tudi sama sprašujem....
Upam, da se bo oglasila kakšna mamica in nas razsvetlila:)

viv_ -> Kdaj zobna pasta? (21.7.2005 8:36:40)

Pri nas smo začeli zobno pasto uporabljat okrog enega leta, ker si sicer ni hotela umivat zob. Kupila sem od Vademecuma Junior (do 6 let). Na krtačko jo dam čisto malo, samo "za okus" in je OK. Ni nič hudega tudi če jo poje, ker je prav za otroke pa še to jo je res v minimalnih količinah.

Izpljunit se je pa naučila šele pri letu in pol.

Willson -> Kdaj zobna pasta? (21.7.2005 9:15:47)

Za preprečevanje kariesa je pomembna dobra ščetka in pravilno ščetkanje. Zobna pasta pa bolj za zadah, kot pa za kaj drugega.Tako, da se z zobno pasto ne mudi, le zobke redno čistite. LP

PIA 1 -> Kdaj zobna pasta? (21.7.2005 13:12:53)

Willson,bom tvoj nasvet kar upoštevala.Zanima pa še samo,katera je "dobra" ščetka za te male srčeke:ups:

Češnja -> Kdaj zobna pasta? (21.7.2005 14:17:05)

Mi smo kupili zobno pasto Weleda v DM, ki ne vsebuje fluora, je primerna za otroke in ni nič narobe, če jo otrok ne izpljune.

Lp

Willson -> Kdaj zobna pasta? (22.7.2005 8:15:21)

Pia, vseeno kakšna, samo, da ni trda, jaz bi ti priporočila bolj mehko za začetek. LP

viv_ -> Kdaj zobna pasta? (22.7.2005 8:51:21)

Pa čim bolj "običajne" oblike naj bo, da jo otrok lahko prime... Ročaji v obliki npr. živali so težki za prijet...

PIA 1 -> Kdaj zobna pasta? (22.7.2005 12:24:21)

Saj midve imava mehko in navaden ročaj.Verjetno bo ta kar v redu.Sem že mislila,da so kakšne extra;).Krtačko pa nama mora držati telebajsek seveda.Brez bajsekov ne gre.

Stran: [1]