Teta M -> RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del (19.1.2011 15:57:53)
|
No evo moje porodne zgodbe še tukaj: Kot veste sem bila 1o dni čez rok in za 11.dan po PDP sem bila razpisana za carskega.10 dan po pdp je šel moj ob ene pol desetih spati,jaz pa seveda nisem mogla spati zaradi živcev,ker sem vedela kaj me čaka naslednje jutro. Pa sem se le spravila ob enajstih v posteljo in me začne malo zvijat. Vse sem pripisovala živcem.No pa je to zvijanje ki se je do polnoči ponavljajo na 20-15 min.stopnjevalo. Okoli pol enih zjutraj sem ustala in šla nadstropje nižje,sem pa vedela da so to že popadki,saj se je njihov interval brzinsko krajšal,so bili že na sedem minut.Ob enih zjutraj sem šla zbuditi mojega,da bo treba iti v P in ko sva se odpravila od doma,so bili popadki že na ene 4 min. Po poti do Lj.pa so se še stopnjevali,niso pa bili neznosni.Pač malo močnejše menstrualne bolečine. V P. sva prišla ob 1.50. me pogledajo, odprta že 5 cm,popadki pa že na 2-3 minute. Potem pač je sledila birokracija, še malo britja, klistirja mi niso dali,ker sem bila že čisto pripravljena na porod.Ta birokracija in priprava na porod sta trajala cca.1 uro.V porodni so mi predrli mehur, voda je odtekla in v roku 1 ure od tega ob 3.51 se nama je rodila najlepša punčka na svetu. Malo sem se strgala,dobila 3 šive in to je to.Od mojega prihoda v P.do poroda sta minili natanko 2 uri. Nobenih umetnih popadkov ali česa drugega nisem dobila,tudi nisem smela, ampak očitno je moje telo pač tako reagiralo,da je speljalo samo od sebe vse.Če bi se karkoli kompliciralo,sem še vedno imela na voljo CR.Ampak najin angelček je vedela,da si mami želi roditi po naravni poti,je pa res da je čakala do zadnje minute[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
|
|
|
|