liliana -> RE: Država v štrajk? (8.7.2010 11:32:33)
|
No te vse zadeve stanejo. Samo, tudi , če bi jih ukinili in s tem prišparali več IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama ne rastejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Šparalo bi se lahko v JS, še kako šparalo. Samo slovenska vrlina je, da če meni krava crkne.. Tako , da tudi če nam plače znižajo ne boste imeli "gospodarci" nič od tega. Verjemi. Veliko več bi se prišparalo , če bi se rezalo različne "periodične zdravstvene preglede", ocene tveganja za delovno mesto referenta ( ja, škarje so za rezati papir in ne za brbat po štekerju z njim), nesmislna javna naročila ( verjetno ste že pozabili na nalepko za tehnični pregled). No te vse zadeve stanejo. Samo, tudi , če bi jih ukinili in s tem prišparali več kot z znižanjem plač Ju, verjetno ne bi bilo okej. Krava pa to. Pa zakaj nočeš razumeti, da se ne gre zato, da če meni krava crkne, da naj tudi tebi......ampak da gre za to, da če se ti hraniš z mlekom moje krave, ki crkne ostaneš lačna..... Če bi se "rezalo" periodične zdravstvene preglede, pa bi spet bili v luftu, ker se špara na zdravju zaposlenih.....ker tam okoli 40. leta ali pa že prej, so na teh pregledih že marsikomu našli povišan holesterol ali pa ga napotili k okulistu..... Če za vsakega novega zaposlenega "odpiraš" novo delovno mesto, moraš res vedno znova delati oceno tveganja....... Tiste famozne nalepke za tehnični pregled so ukinili.....zdaj imamo vinjete...... Lahko bi recimo reorganizirali javni sektor......o tem tako radi govorimo, nihče pa ne ve kako.....s to reorganizacijo bi lahko recimo zmanjšali število občin iz 200 na 80 ali 60.....ker jaz res ne vem zakaj mora biti na občini s 3000 prebivalci zaposlenih 15 ljudi (in za vsako delovno mesto je bilo potrebno izdelati oceno tveganja in pošiljati teh 15 ljudi vsakih nekaj let na periodični zdravstveni pregled)......samo kam potem zaposliti 2000 viška ljudi, ker odpustiti se jih v javnem sektorju ne sme.....edina rešitev ostanejo železnice ali pa podoben resor, kjer jemljemo reorganizirane delavce javnega sektorja in odprejo novo delovno mesto...... Pač nekaj se mora zgoditi......ali odpustiti ljudi ali pa plače znižati......ne more v nedogled trajati situacija, ko so plače javnega sektorja višje od plač v realnem sektorju......in če že imamo tako razpašen javni sektor, ki zaposluje skoraj 20 % vseh zaposlenih je to neizbežno.....
|
|
|
|