ronja
|
Midva sva starejši vzela plenico za ponoči, ker je bila praktično vsak dan suha - bili smo na morju, uporabljali smo tetra plenice in je bilo res ziher, da je suha in potem sva rekla, pa kaj jo čeva za vsak slučaj matrat in dala plenice stran. Stara je bila takrat 2 leti, samo je bila že dolgo brez plenice čez dan. Potem je bilo nekaj časa še mešano: če si je zaželela met plenico, jo je dobila (včasih jo je hotla met gor, ker je videla, da jo damo tamali, potem bi pa še ona...), večinoma pa ji je bilo itak všeč brez. Sem jo pa takrat prosila, da če jo bo lulat, da naj naju pokliče, pa jo bova dala na kahlico, lahko gre pa tudi sama, če želi. Dostikrat se je zbudila, ko se je že napol polulala v posteljo in potem šla še na kahlico in nalulala ogromno - ne vem, kak mehur ima to dete . Mislim, da se je že prej kdaj zbudila za lulat, vendar večinoma niti ne in je pač zdržala do jutra. Res pa mi nenormalno zgodaj vstajamo. Zdaj se še kdaj pa kdaj zgodi, da se polula, ampak se ni nikoli zgodilo več kot 1x na noč. včasih se tudi zbudi in gre lulat, ampak večinoma se sploh ne zbudi in ne polula. Pri tamali se še nisva podstopila (stara je skoraj leto in pol)- oz. je bila tudi lani poleti ponoči brez pleničke, pa sem jo dala ponoči lulat, ko se je zbudila za podojit, potem je pa itak zdržala do jutra, ni bila nikoli polulalna. Samo je itak tako zgodaj vstajala, da ni bil problem. Jeseni sem ji dala gor plenico, ker je bilo bolj zoprno za dajat lulat, bi jo čist zbudila, če bi jo iz spalke vleka, pa odkrivala ritko, ker takrat ni več tako toplo. Pa itak sem jo morala počasi navadit na plenico zaradi vrtca. Zdaj to ni več potrebno in bomo verjetno do zime enkrat gotovo tudi ponoči brez, se mi pa nikamor ne mudi. Zdaj je že kak mesec dostikrat plenička suha zjutraj, če vstanemo dovolj zgodaj, sploh vedno in vem, da bi se dalo brez, samo po pravici povedano se nama še ne da - ker potem je treba zjutraj takoj, ko se zbudi, vstat, da jo damo na kahlico, ona pa se zbuja ob 5h... Tako pa se še malo cartamo in napol čorimo v postelji. Bi se pa dalo in sem že razmišljala, če bi to uvedla na morju. Bomo videli, pa poročam.
|