Kako povsem prekiniti z dojenjem? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Aniiita -> Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 11:46:37)

Živjo,

morda bo bedasto vprašanje, pa vendar se mi poraja.

Hčerko sem dojila do 8 meseca, sedaj pa jo počasi odstavljam..prišle smo najprej na dva podoja na dan,sedaj je samo še eden.. nevem pa, kako naj sedaj prekinim..kar en dan neham in to je to? Se potem tvorba mleka kar ustavi?

Hvala lepa za vaše izkušnje in odgovore.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 12:20:59)

Jaz sem potem enkrat na dan, nato vsak drugi dan in tako podaljševala. Dokler enostavno nisem več nastavila. 




Naina -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 12:38:21)

Ja, odstaviš. Če je to še edini podoj, ki ga imata že nekaj časa, je potem to to. Moraš pa biti pripravljena tudi naj jok, saj bo za obe vaju to velik preskok. Bodi potrpežljiva, razumi jo, cartaj jo. Mleko se ti bo še kar nekaj časa proizvajalo, ne bo kar izginilo. Počasi, pa veliko sreče.




sanosan -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 13:03:58)

Jaz sem odstavila že dva otroka, po istem postopku zmanjševanja podojev. Ko smo prišli na dva podoja na dan, sta bila to zjutraj iz zvečer. Nato sem zjutraj nadomestila podoj z mlekom v šalčki in še nekja časa obdržala večerni podoj. Nato sem tudi večernega tako nadomestila z mlekom v šalčki in ni bilo pri nobenem problema in tudi se ne spomnim da bi bilo zaradi tega kakšno sitnarjenje ali jokanje. Zvečer smo se namesto podojili, pocartali da sta zaspala in to je bilo to.





Aniiita -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 13:59:44)

Hvala.

Zanima me, koliko je to -še nekaj časa- na enem podoju?
Zdaj sva šele par dni na enem..




sanosan -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 18:09:55)

Zdaj bom bolj na pamet napisala, ker se ne spomnim več tako dobro, saj je bilo zadnje odstavljanje leto in pol nazaj, mislim pa da sem še nekako en mesec dojila samo zvečer. Ti pa lahko poljubno dolgo oz. tako dolgo dokler boš sama tako hotela. Mleko bo že počasi presahnilo, ne glede na to kako doglo boš enkrat na dan dojila.




AnciM -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 18:42:46)

Jaz nisem vlekla tako dolgo kot sanosan. Res sem pa imela takrat že zelo malo mleka. Dodajat sem začela pri 6t in nehala dojit pri 5 mesecih. Takrat sem si rekla, da februarja pa ne bom več dojila, in nisem več. Potrebuješ le dokončno odločitev, ki pa jo je ponavadi najtežje sprejet.




Aniiita -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 21:10:19)


Ja, mi je kar težko, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Saj bi jo še dojila, če mi ne bi bilo treba držati diete (ker alergijo ne smem nič mleka in proizvodov, ki ga vsebujejo ter soje). Zdaj ko pije mleko samo še 2x na dan se mi zdi brez veze, da se toliko odpovedujem, da bo ona samo 2x pila..mi je pa težko..kar en občutek krivde vseeno.. ah ja.

Hvala vsem za nasvete. Bom še en teden na enem podoju,proti koncu pa začela en krat na dva dni..






malaMravljica -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 21:17:51)

Aniiita, ojla.
Se mi kar smilis, da moras nehat dojit, ma glede na alergijo imas prav, pa se bravo, da si tok casa vstrajala, pridna si.
Mala raste kaj. Bo kaj slikc na mail [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  jaz dam, ko pridem nazaj domov, ves kje sem ze 2 tedna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Aniiita -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (1.7.2010 21:25:18)

Ola Mala mravljica.. lepo te je brat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja, hvala za tolažbo. (nasmeh)

Raste raste naša Gea..ti pošljem kaj na mail [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Ma kje si ti, nič ne vem- kam si jo popihala?




karin82 -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (2.7.2010 21:53:56)

Ojla!
Aniiita jaz imam čisto enak problem, pa sem mislila, da sem edina.
Sin je star 7m in pol in je alergičen na mleko in jajce, zato sem na dieti. Ker se tudi midva dojiva samo še dvakrat na dan sem se odličila, da ga preneham dojiti. Sam men je ob tem tako zelooo hudo. Čeprav sva imela od začetka težave z dojenjem sva jih premagala in zdržala do sedaj. A sedaj naj pa kar neham kljub temu, da imam še mleko in nama je super steklo dojenje. Samo sem pa zmeraj težje na dieti. Počutim se slaba mama zaradi tega. Kakšen dan se že zatrdno odločim, da bom počasi nehala, pa me slaba vest spet predrami in si začnem črpat, da se mi spet začne delat mleko. Sploh nevem kako bom premagala to slabo vest.
Ali svojo zdaj hraniš z adaptiranim mlekom za alergike, ga ima rada, mojemu se kar dviguje ko ga želim nahraniti z AM ADC, tudi meni grozno smrdi.
A se ti ponoči kaj zbuja? Kaj pa ji takrat ponudiš za pit ali dudo. Jaz sem ga dozdaj še kar malo podojila.
Hm splohnevem kako in kaj naj.
Vem, da se mal sama seb smilim sam res mi je grozn da ga bo treba enkrat prenehat dojit.






Aniiita -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (6.7.2010 11:58:48)

karin82 Živjo,

ma jaz sem se kljub slabemu občutku in žalosti kar odločila in včeraj prekinila..sploh ni pokazala kakšne strašne potrebe ali pa težav in sem rekla, da je ne bom niti mešala, da bi na 2 dni dojila, ker se je spomnila samo takrat, ko sem jo podojila..potem bi ona še drugi obrok tako, ko sem ji dala stekleničko, pa jo je čist lepo sprejela in sem rekla, da je niti ne bom matrala.

Ma mi je bilo težko, vendar sem tolažim s tem, da ji itak vse dajem, moje lljubezni ima ogromno kljub temu (ko ji stekleničko dam, jo tudi zelo stisnem, kot pri dojenju:)), vedno se odzovem na jok itd.. Moram pa poskrbet tudi zase. 100% sem ji bila na voljo toliko časa, potrebujem pa čas tudi zase. Ko jo pustim malo mami npr. (sicer sem v bližini) vidim, da se imata prav fajn in da je v moji glavi to, da kako mene stalno potrebuje.. Separacija je še težja za mame, se mi zdi- mi moramo sprejeti, da se naš otrok počasi osamosvaja in mu nismo več ves svet. Se mi zdi, da je to potrebno, da mora biti mamica tudi ženska, ne zgolj mama in kot taka je potem še boljša mama (če si vzame tudi zase vsega malo). Jaz npr. opažam, že odkar sem manj dojila, da sem bila veliko bolj čustveno stabilna in to je pri otroku tudi pomembno. Torej, zagotovo niso samo slabe stvari.
Ne obtožuj se, če ne gre ne.. pa saj nismo Cankarjanske matere, da bi se morale do konca zgarati (in potem to očitati otrokom, če ne prej, ko odrastejo).

Skratka, tvoj sin ima gotovo eno zlato mamo in to za vse življenje ( ne glede na to, ali ga doji mesec več ali manj- to je pač zdaj samo faza).

No, tako se tolažim jaz, upam, da ti kaj pomaga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Aniiita -> RE: Kako povsem prekiniti z dojenjem? (6.7.2010 12:02:10)

Aja, še to sem pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dajem ji pa Allernovo..se je že navadila na okus in ji je všeč. POnoči se zbuja 2-3x in hoče mleko..duda dolgoročno ne pomaga, če ji dam vodo se prav razjezi, tako da mleko in konec..pa tam 180 ml ga spije vsakič.




Stran: [1]