zari -> RE: Ambulanta MB - 2. del (29.11.2013 17:30:45)
|
Adelle lokalno anestezijo delajo na lastno željo, lahko se tudi odločiš brez. Samo se punce v večini odločajo zanjo, sama sem jo imela že trikrat in mi ni bilo nikoli žal. Poteka pa tako da se zjutraj zberemo v dnevnem prostoru, kateri je zelo urejen se na WC-ju preoblečeš v spalno ali pižamo, copate imaš zraven in lahko tud šlafrok. Nato pride sestra in izpolni vprašalnik in zmeri temperaturo in pritisk, potem grejo po cirka pet v prostor za okrevanje, kjer so postelje, nato ena po eno odhajamo v operacijsko kjer te anastezist uspava (so pa zelo prijazni) in nato te zbudijo v sobi za okrevanje in te vprašajo kako se počutiš, če je bolečina previsoka, zdravnik predpiše protibolečinsko terapijo, katera je v "flaši", dobiš jo v žilo. Poseg traja cirka 15 minut in potem odležiš tud cirka 1 uro. Z mano je bila v zadnjem postopku tud punca kateri je ponavadi slabo po narkozi in so jo obdržali v normalni sobi za pacijente do večera. Tako da se res posvetijo vsakemu pacijentu. Res pa je da tud oni niso vsevedi ampak sem osebno z njimi zeeelo zadovoljna. Upam da sem ti kako pomagala, pa zelo mi je žal za tvoji pikici, ne bom napisala da vem kako se počutiš, ker sem osebno najbolj sovražila te besede, ker res nihče ne ve kako počutiš, sem pa bila sama že večkrat v tvoji koži in z časom je lažje, vendar pozabiš ne nikoli.
|
|
|
|