RE: Ambulanta MB - 2. del (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

latka -> RE: Ambulanta MB - 2. del (9.4.2013 8:44:50)

talika81, ja krvni je potrdil nosečnost, vrednost je bila zelo visoka, hiperca se pa umirja.

Jaz po ET nisem kaj preveč počivala, skoz sem nekaj malega migala(pomivala, kuhala).

witch -> RE: Ambulanta MB - 2. del (9.4.2013 9:00:03)

latka čestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] srečno do konca [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (9.4.2013 13:21:03)

latka, [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] zdaj pa srečno čisto do konca. sej je meni je tudi brezveze non stop nekaj ležat. ker mi bolj paše, da nekaj delam, da sem v pogonu.

LittleSun -> RE: Ambulanta MB - 2. del (10.4.2013 8:35:18)

Pozdravljene punce. Se že lep čas nisem javila, ker je bilo vse na off.
latka čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in srečno do konca.

Jaz sem pa dobila datum za THL in sicer ga bom imela kar v lokalni an., pa me zanima, če ga je katera imela v lokalni in kako to izgleda? Boli? Je potrebno kaj bolniške ali si potem dobro? Mi je rekla sestra, ki je klicala, da grem lahko po posegu takoj domov.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (15.4.2013 19:58:47)

Ooj punce a mogoče katera ve a dr.Vlaisajevič ne dela več ?

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (16.4.2013 7:17:37)

coala, mislim, da še dela. ker nazadnje, ko sva šla midva za ETZZ, je bil on tam in tudi on je naredil en prenos. mogoče ne dela več toliko, kot je prej, ampak še dela. pa tudi v ambulanti je še zapisan, kdaj naj bi delal.
zakaj? a si ga hotela imeti, pa ga nisi dobila?

daga79 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (16.4.2013 12:35:12)

hej
tej pa tej še pogledam tukaj gor kak vam gre :)
ja nekaj sem čula neke govorice da naj bi šel v penzijo oz. si želi it :)

ninocka26 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (16.4.2013 15:44:34)

Midva sva bila sedaj aprila na razgovoru za nov postopek (gremo še po bratca ali sestrico) pa ga ni bilo - ga je nadomeščal drug zdravnik, ki mi je bil čisto v redu. Sestra je pa Vlaisavljeviča opravičila na način, da sem jaz razumela kot da je službeno odsoten.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (16.4.2013 17:20:14)

Ooj sem bila danes,je delal,ne vem nekje sem zasledila,da ne bi več,mogoče sem pa narobe razumela :-) in grem še na histeroskopijo mi pove katera kako je to,pa še to je rekel da mi bo s histeroskopijo ranil endometrij,ne vem a ga mogoče s tem vzpodbudi,da sprejme zarodek al kako.Ni mi jasno,v glavnem kolkr sem "razumela"sestro :-)je rekla da me pokličejo za tole in da morm pol jaz na eno št. poklicat a prvi dan M. se mi zdi da pol povejo kdaj.Mi lahko katera ki je to že dala skoz natančneje razloži,pa kolk časa zdaj da konzilij odloči in pol grem na čakalno listo,po 10 tednih nekje pa začnem s postopkom.Sem prav razumela ?

latka -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 10:24:57)

coala, jaz sem februarja imela amb. histeroskopijo, ki izgleda kot UZ, samo da ti gredo not s kamero in pregledajo maternico ter ti jo malce poškodujejo. Takrat je občutek malce neprijeten in boš imela take rahle krče, podobno kot pri M. Naslednji dan bo že bolje. S tem posegom poskušajo izboljšati vgnezditev zarodka. Izvaja se pa mesec, največ dva pred postopkom. Jaz sem marca imela potem že postopek in imamo +, drugi teden pa imam prvi UZ in bomo videli, če je srček ali celo dva.
Kličeš pa prvi dan M med 8-9 uro(02 321 2442-sestra Božena) in poveš, da si za amb. histeroskopijo, potem pa čakaš, da te kateri dan pokličejo nazaj za datum. Če te tisti cikel ne kličejo, boš marala spet pri naslednji M javit prvi dan M.

zeuso -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 10:53:49)

Kot prvo se upravičujem ker ne spadam v vaš temo(sem na gin. Lju.) vas pa vseskoz spremljam ter se jočem in veselim z vami.
Latka čestitke za [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=nosecka.gif], držim pesti da te na uz čaka presenečenje.Bi pa zate in colo imela eno vprašanje glede ambulantne histeroskopije. 15. februarja sem imela odstranitev 1cm velike pregrade zdaj 14. aprila pa sem imela transfer dveh zamrznjenčkov, po vajini razlagi sodeč imam zdaj tudi jaz kaj več možnosti da se zarodek prime. Ali pa se motim in je to čisto nekaj drugega. Punce hvala pa vse lepo vam želim.

latka -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 11:06:01)

Poseg je isti, vendar ne vem če so ti popraskali maternico. Pri meni v izvidih piše, da so mi naredili scratching endometrija. Sem pa že enkrat pred leti imela ta poseg, ko so mi samo odstranili pregrado.

zeuso -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 11:16:31)

latka nič mi niso praskali samo doktorca ki me je operirala je rekla da naj grem takoj po zamrznjenčke ker je zdaj večja možnost da se bo kaj primlo, ni pa nič razlagala zakaj jaz pa butelj tudi nisem nič spraševala. Še zmeraj upam da bo tista ranca kaj pripomogla k temu, in bomo končno zagledali[sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif].

latka -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 11:27:57)

Držim pesti, da bo pri tebi tudi en velik +.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 13:21:03)

Latka hvala ti za podroben opis ampak pr men najbrž ne bo šlo tako hitro ker je rekla da ko dobim pošto da sem na čakalni listi pol nekje 10 tednov do postopka, pa pol se začne s tabletkami a ne ker je tud neke tabletke omenjala...pa čestitke za plusek se te spomnim da se tud ti že en čas matraš,pa sem vesela da ti je uspelo.Držim pesti še za srčka.Koliki postopek pa je bil tale srečen :-).Zeuso tud zate ene velike pesti.

latka -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.4.2013 17:39:31)

To je bil uradno moj 3. postopek oz. 6 ET. Tudi prejšnji postopek je bil uspešen, samo da je bila IMN.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (18.4.2013 7:31:09)

O pol si pa ti tud zamrznjenčke mela ,to pomeni da imaš kvalitetne celica,jaz jih do sedaj še nikoli nisem imela,to bo moj 7 postopek.Me pa zanima koliko časa po tej histero si počivala,koliko časa si čutila kakšne bolečine,si bila v bolniški?

jagodka80 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (18.4.2013 15:11:23)

coala, jaz sem imela histeroskopijo marca in moram povedati, da ni noben bav bav. Tisti popoldan sem malo še počivala, naslednji dan pa sem že vse brez težav delala.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (18.4.2013 21:16:47)

O hvala ti jagodka80

LittleSun -> RE: Ambulanta MB - 2. del (20.4.2013 9:44:19)

Pozdravljene.
Tudi jaz sem imela ambulantno histeroskopijo, sam poseg ni nič posebnega, mene ni nič bolelo, po posegu nekaj krčev, ampak so kmalu izginili in potem sem bila čisto ok. Sem kar nekaj časa krvavela, ampak sem poklicala na oddelek in so rekli, da je to čisto normlano.
V sredo pa popolnoma druga zgodba...imela sem THL v lokalni anesteziji, sam poseg sicer neprijeten in naporen, vendar ne pretirano boleč. Ugotovili so, da imam en čisto neprehoden jajcevod in drugega slabše prehodnega. Dobila na odločitev ali laparo ali zunajtelesno oploditev, se odločila za laparo. Po posegu se mi je rahlo zakompliciralo, sem dobila zgleda neko reakcijo na naporen poseg, celo telo v krčih in sem morala nazaj v bolnico, so me zadržali. Sedaj počasi prihajam k sebi, še vedno me boli telo, občutki zares nenavadni, takšne reakcije še niso videli. Me je zdaj res strah laparo, ampak to še dam skozi, sedaj vsaj poznam razlog.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (24.4.2013 15:26:01)

Uboga ti se ti je pa res zakompliciralo upam da bo pr men vse vredu.Želim ti čim boljše okrevanje.Kdaj pa imaš laparoskopijo a ne delajo to skupaj s histeroskopijo al kako?

LittleSun -> RE: Ambulanta MB - 2. del (25.4.2013 13:41:42)

coala sem že dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jaz sem imela ambulantno histeroskopijo, to delajo ločeno. Med laparoskopsko operacijo pa lahko opravijo tudi histeroskopijo, če je potrebno.

Reljič mi je obljubil, da jo bom imela maja, tako da pokličem takoj ko dobim M in dobim datum. Se pa bojim ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] te laparoskopije, če sem že THL tako slabo prenesla. Pa tudi kg ki so obešeni na mojem trebuhu niso v pomoč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ima katera izkušnje kako je z laparo pri prekomerni telesni teži? In kako je z okrevanjem?
Malo sem skeptična, ker ni rečeno, da bo laparo čudežna rešitev za moje neprehodne jajcevode...ampak kar se mora, se mora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] itak da bom od nekod potegnila optimizem in se spravila k sebi do operacije.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (1.5.2013 7:17:24)

Oooj jaz sem pa dobila pošto da sem s 26.4.na čakalni listi,pa me zanima kako približno bo tole potekalo.....prosim če mi kakšna od vas malo pove da vem kako lahko pričakujem,gre se mi zaradi službe,da lahko povem,do kdaj približno bi lahko delala,ker šele zdaj štartam in je malo nerodno zdaj [sm=smiley9.gif]

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (2.5.2013 9:30:36)

IZVIRNO SPOROČILO: coala

Oooj jaz sem pa dobila pošto da sem s 26.4.na čakalni listi,pa me zanima kako približno bo tole potekalo.....prosim če mi kakšna od vas malo pove da vem kako lahko pričakujem,gre se mi zaradi službe,da lahko povem,do kdaj približno bi lahko delala,ker šele zdaj štartam in je malo nerodno zdaj [sm=smiley9.gif]

coala, mislim, da je bilo rečeno, da je nekje 4 mesece čakalna doba. tako da mislim, da znaš biti nekje jeseni na vrsti. po moje prej ne. tako ali tako pa si lahko do punkcije v službi. jaz sem bila na bolniški od punkcije dalje. prej pa ne.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (2.5.2013 10:16:03)

Ja ,men je rekla sestra da 10 tednov ampak me zanima pol kako poteka a so še kontracepcijske tabletke tukaj v MB pa kolk časa,pol pa tak vem približno enako kot povsod injekcije,punkcija transfer.Edino za te kontracepcijske ne vem.Pa še nekaj bi vprašala,imam na sumu da imam endometriozo,saj imam kr grozne težave glede tega,no in sem tudi razmišljala oteh DHEA IN DHEA KETO 7.Pa sem nekje zasledila da za endometriozo to ni priporočljivo,pa me zanima če je katera kljub temu poskusila s tem.

Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>