iris1978 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (3.3.2013 22:38:31)
|
Meni je bilo to tako obrazloženo: Če se vstavi zarodek 5. dan po punkciji je potrebno 1-2 dni, da se vgnezdi v maternici in začne se tvoriti nosečniški hormon.Pri zarodku, ki je vstavljen 2-3 dan, se to zamakne še za kakšen dan ali dva, torej se tudi nosečniški hormon začen kasneje izločati in ga testi še ne zaznajo tako hitro, ker ga je bilo premalo. Tudi punce,ki so bile isti dan na transferju in so jim vstavili zarodke 3, dan po punkciji imajo krvni test kasneje kot jaz, ki so mi vstavili blastocisto- 5. dan. Znaki so pa pri vsaki ženski in pri vsakem postopku drugačni. Ker je to najin prvi postopek nimam niti s čem primerjat, da bi videla razliko in približno vedela kaj pričakovati. A te zametke glavice, trupa,... si videla na sliki, a ti je to zdravnik pokazal? Meni ni nič rekel, samo da je zarodek 1A- šolski primer zarodka in ko sem potem šla malo gledat slikice po internetu, sem videla, da je blastocista takšna kot mora bit. Mi je pa potem sestra po transferju pokazala iz česa se razvije posteljica in iz česa plod, nisem pa nikjer videla kakšnih zametkov glavice, rok,... Držimo pesti za en velik plus.
|
|
|
|