Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: PORODNIŠKA v mojem konkretnem primeru-pro... 30.6.2010 18:57:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Na dan nastopa porodniškega dopusta (torej 15.11.2010) moraš biti v delovnem razmerju, če želiš "pravo" porodniško. Če na dan nastopa ne boš v delovnem razmerju prave porodniške ne bo. Zaposliš (ali če ima kdo s.p. prijaviš) se lahko tudi samo 14.11. pa bo OK. Pomembno je le, da si na dan nastopa zaposlena, v delovnem razmerju oz. da imaš na dan nastopa porodniške plačane prispevke za starševsko varstvo (le-ti se plačajo tudi od nadomestila ki ga dobiš na Zavodu). Najbolje bi bilo, če ti bo v novi službi odgovarjalo, da jih prosiš za en mesec podaljšanja pogodbe.
|
|
|
|
RE: PORODNIŠKA v mojem konkretnem primeru-pro... 30.6.2010 20:02:13
|
|
|
|
DragonLady
|
Hvala za odgovor, to sem rabila! Po mojem izračunu naj bi nastopila 15. oz. 16. novembra s porodniško, vendar mi bo do takrat pogodba za določen čas definitivno že potekla, nadomestila z Zavoda pa tudi ne bom več prejemala... Kaj pa, če hipotetično tekom delovnega razmerja nastopim z bolniškim staležem, sem mesec dni (žal) v breme delodajalcu, potem pa sem dalje v staležu prek komisije? In pač vlečem bolniško do nastopa porodniške? To je v moji situaciji, ker imam pač super ginekologinjo, izvedljivo...še posebej, ker imam celo nosečnost probleme (krvavitve, konstantno bruhanje, nihanje krvnega pritiska, itd) in sem obravnavana kot rizična ... Groza, kake mučke imam s tem...žal je tako naneslo, življenje ni pravljica in pač poskušam iz limon narediti limonado... Se priporočam za še kakšen nasvet...
|
|
|
|
RE: PORODNIŠKA v mojem konkretnem primeru-pro... 30.6.2010 20:35:01
|
|
|
|
Anonimen
|
JA! Dobro si me spomnila.... Na bolniško greš 1 mesec pred iztekom pogodbe, ko ti le-ta poteče in imaš od komisije potrjeno podaljšanje, greš pa na Zavod za zdravstveno zavarovanje in tam koristiš bolniško izven delovnega razmerja (to je lahko max 30 dni). Po poteku še tega se pa prijaviš na zavodu in potem je zadeva rešena. Nadomestilo ti samo ne sme pretečt pred nastopom porodniškega dopusta. Moraš pa vedet, da ti vse to vpliva na višino porodniške. Bolniška je le nižja od porodniške. Če rabiš še kaj, kar vpraši... Sem bla eno leto nazaj na istem... Oz. na podobnem... Še najenostavneje bi bilo, da greš na bolniško že zdej. Ko prejemaš nadomestilo. Ampak tukaj pa je caka... Če nadomestilo prejemaš že 30 dni in če imaš do konca nadomestila še več kot 30 DELOVNIH DNI, potem je to najboljša varianta. Službo pa posledično odpoveš, ker si delovno nesposobna. In si na bolniški do nastopa porodniške, po izteku le-te pa koristiš preostanek nadomestila. Najbolje da mi točno napišeš kdaj si začela koristit nadomestilo in kdaj ti poteče, pa ti bom lahko bolj natančno svetovala... In ja - življenje ni pravljica.... Midva sva se 2 leti za Žigata matrala in ko je uspel, sem ostala brez zaposlitve... Ampak nimaš kej... Najdit je treba variante, ki so tebi najugodnejše
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?