hipotekarni kredit (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

boni25 -> hipotekarni kredit (29.6.2010 14:19:14)

Ojla
A kaksna punca dela na banki?Čist tko okvirno me zanima.Če imam jaz minimalno plačo,moz pa okoli 850e neto,koliko hipotekarnega kredita bi lahko dobila?Recimo rada bi kupila stanovanje pa bi ga dala pod hipoteko.Kako sploh poteka to če das hipoteko na nepremičnino?

hvala

mojamura -> RE: hipotekarni kredit (29.6.2010 14:48:40)

kolikor vem pride cenilec oceni nepremičnino in od banke do banke je odvisno do kolikšne vrednosti nepremičnine vama odobri kredit. povečini je to 70%.

glede na to, da ti mora ostati znesek minimalne plače na računo PO odtegnjenem kreditu...ne vem to je cca. 520e neto.

če odštejemo od plače tvojega moža minimalno plačo bo ostalo 330€, ki bo višina vajinega oborka za kredit. torej več kot 330 obroka ne bo šlo. ker pa ima večina bank info izračune na svojih spletnih straneh si lahko malo sama preračunaš koliko bi kredita dobila.

boni25 -> RE: hipotekarni kredit (29.6.2010 15:07:14)

Se pravi da glede na to da imam jaz minimalno plačo vrjetno sploh ne bi nič dobila?

Anonimen -> RE: hipotekarni kredit (29.6.2010 17:53:18)

Se pravi da glede na to da imam jaz minimalno plačo vrjetno sploh ne bi nič dobila?

Najbrž ne, razen če je kakšna možnost v okviru jamstvene sheme-preveri na banki.

Saša27 -> RE: hipotekarni kredit (30.6.2010 8:59:04)

Od plače mora ostati 562 € (neto minimalna plača), se pravi obrok tvojega bi bil lahko 288 €, ti pa žal ne moreš vzeti kredita, tudi porok ne moreš biti, ker nisi kredtino sposobna.

Taula -> RE: hipotekarni kredit (30.6.2010 21:29:52)

Lahko si porok, jaz sem bila ko sva jemala kredit brezposelna pa sem vseeno porok. Sem rekla da se zaposlim šele čez ene emsec v poli, pa so rekli da jih to ne zanima, važno je le da so obroki plačani.

Stran: [1]