Korčula Kalac (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Kampiranje

Sporočilo

ZmajTolovaj -> Korčula Kalac (27.6.2010 22:54:59)

Pozna kdo ta kamp? Vtisi? Mal je daleč sicer, ampak me mika.

viv_ -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 9:51:32)

Jaz sem bila tam pred 100 leti... še pred otroci... kamp OK, ima luštne senčnate parcele... kopat smo se pa hodili okrog po otoku

ZmajTolovaj -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 11:16:59)

O super, hvala ti. Najpomembnejša se mi zdi senca v kampu, kako pa je s plažami, so OK za otroke? Mislim, edino,. česar res NE BI, so kake skale. Drugača pa ali mivka, pesek, mali kamenčki .. to pa mi je precej vseeno. Aja pa še to - gledala sem variante, kako na Korčulo. Ena je iz Splita, ampak sem naračunala, da nas pride enih 185 eur trajekt, kar se mi zdi abnormalno - a je res to možno? Druga je pa Ploče, ampak tam je pa potlej prestavljanje z enega trajekta na drugega .. komplikacije v glavnem.

viv_ -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 12:32:33)

Da ni cena 185 kun? 185 € je huda cifra za trajekt...

ZmajTolovaj -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 13:38:22)

NE, ne, če bi bile kune, bi bilo OK. Moram povedat, da to sem gledala povratne karte.

latris -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 21:57:14)

Ja, mi smo trenutno na Korčuli in smo šli iz Splita zaradi otrok, ker je bil trajekt ob ugodni uri in nas je prišlo 680 kun, v eno smer. So pa odprli novo trajektno linijo, ki je bila že pred časom pa se je kvaril trajekt, in pelje iz Drvenika v Korčulo. Pride pa 300 kun. Mi smo se odločili da gremo za nazaj iz Korčule v Orebič, nato pa še Trpanj - Ploče, kar pride ca. 350 kun. Je treba mal pogledat kdaj gre trajekt, ker iz Splita in Drvenika pelje samo dvakrat na dan. Vožnja, cestnina in pa trajekt te res ful drago pride, kot en teden apartmaja. Mi smo šli zato za 14 dni.
Drugače je pa tu ful lepo.

latris -> RE: Korčula Kalac (28.6.2010 22:01:02)

Aja še nekaj. V Prižbi na jugu otoka je tud en kamp čist v senci zraven enga res lepega peščenega zaliva. Imenuje se kamp Ravno. Mi smo zreven v app in hodimo mimo pa se mi zdi res lepo.

ZmajTolovaj -> RE: Korčula Kalac (29.6.2010 13:42:06)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]   ful ti hvala za te informacije, super!
Koliko je pa velik ta kamp, na spletu nič nimajo kake strani, a misliš da lahko kar uletiš a je treba kaj rezervirat, a je vidit da bi bila gužva?

latris -> RE: Korčula Kalac (29.6.2010 21:08:25)

Ej sploh nobene gužve. Ene štirje so v kampu skos. Men je zelo všeč, ker ne maram gužve. Je bolj umirjeno, tudi "mestece" Prižba je manjše, ampak imaš dobro restavracijo (Riva no.1), zvečer kakšno muziko igrajo, sladoled...
Je pa ta kamp pri talelikem polotoku, zraven trgovine. Saj je tabla za cesto.

blak -> RE: Korčula Kalac (29.6.2010 22:02:19)

Samo namig za pot na korčulo. prijatelji so se letos odločili, da bodo šli na Korčulo kar s trajektom z Reke. Baje, da je cena približno enaka. Štartajo pa z reke zvečer in so naslednje jutro na Korčuli. po mojem ni slaba varijanta, še posebej če potujete za vikend.

voznikvozniku -> RE: Korčula Kalac (7.7.2010 14:15:36)

Ja tista visoka cena trajekta iz Splita do Korčuleje ravno zato, ker je to trajekt, ki gre zvečer iz Reke, zjutraj pa pobere ostale v Splitu. Tako je boljše vstopit kar na Reki ali pa se z avtom peljat vse do Drvenika. Dve leti nazaj sem bil on 12:55 v Pločah in želel iti na trajekt ob 13:00, pa so mi lepo povedal, da če bom prišel na tistega ob 17:00, da bom lahko vesel. Pa sem se usedel v avto in odpeljal do Stona in v Orebić.

Drugače pa je nekaj luštnih privatnih kampov tudi zahodno od Korčule ob cesti proti kraju Račišće npr. kamp Tri Žala ali Vrbovica. Sicer so to manjši kampi, urejeni na vrtovih hiš, ampak tik ob plaži z veliko senci in miru. Za vas pa lepo skrbijo domačini in vam seveda prodajo vso domačo zelenjavo :)

Stran: [1]