Najki -> RE: Sončne kreme- test (27.6.2010 19:22:42)
|
Za otroke do enega leta naj ne bi bila nobena krema primerna, samo izogibanje mocnemu soncu in tekstil. Ce pa ze, pa mora biti mineralna, torej ta, ki naredi filter ki odbija zarke, ne pa kemicni faktor ali kombinirano. Mineralne pa so mende samo do faktorja 30, kar je faktor 50, so tudi kemicne. Tako nam je vsaj pediatrinja razlozila. Mi smo za malega kupili mineralno od Avene v lekarni, je pa mislim da samo ena iz njihove linije, ki je mineralna. Za odrasle pa smo letos sprobali prav tako mineralno faktor 20 od Ilrido, tudi iz lekarne in je super zascitila. Se pa svetis kot bi se posula z blescicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Mi je tudi ful vsec, ker je skoraj kot gel in se zelo lepo razmaze, ne smes pa je vmasirati, samo nanesti, saj ima te mineralne ploscice notri. Tudi po kopanju so bile blescice se na kozi v vec kot 50%. Tam, kjer se nisem namazala (nart) me je pa prav lepo opeklo, tako da zagotovo deluje. Tudi ta od Avalona je mineralna.Nnas je sicer alergik in verjetno ne bomo kmalu presli na kombinirane kreme.
|
|
|
|