Gina -> RE: Kaj vse vlagate? (27.6.2010 22:34:36)
|
Par receptov: tega še nisem poskusila, se pa sliši zanimivo Vložen korenček: 5 kg korenčka 1 l olja 25 dag česna 3 jedilne žlice sladkorja 3 jedilne žlice soli 2 dcl kisa za vlaganje Korenček in česen zmeljemo, dodamo še ostale začimbe, dobro premešamo in pustimo stati 2 do 3 ure. Nato naložimo v kozarce in jih zapremo. Tole je vegeta uradno, jaz kar mečem not po svoje: Domača vegeta: 3 kg kolerabe 8 kg korenja 1 kg peteršilja – korenina in listi 2 glavi brokolija 2 glavi cvetače 2 pesti luštreka 2 pesti zelene – gomolj in listi 2 kg paradižnika 3 kg čebule 2 kg rdeče paprike 1 kg pora 1 glava ohrovta malo bazilike in šatraja 2 kg soli Kolarabo, korenje in čebulo olupimo. Ves naštete sestavine zmeljemo. Najbolje je, če jih zmeljemo z mašinco za mletje mesa na najmanjšo mrežico, tako se sestavine najbolje zmeljejo. Ko imamo vse dobro zmleto, dodamo še sol in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes naložimo v kozarčke in dobro zapremo. To je zelo velika količina, zato lahko sestavine delimo na pol ali celo na tri dele. Za korenček v slanici moram prepisat iz knjige, ta hip se mi ne da, je prepozno, upam da se bom jutri spomnila.
|
|
|
|