khurde -> RE: Sivka (30.6.2010 11:28:43)
|
ja, tko kot je gina napisala. na ta način jaz vsako leto podtikam vse živo - sivko, rožmarin, vrtnice, pušpan, razna grmovja... in nikoli v lončke, sem letos, ko nisem imela na svojem podtaknjeno, morala spomladi v lončke prestavit in mi je nehalo delat - se je sušilo, čeprav korenine so bile in še vedno so (sem presadila spet iz lončkov na vrt). zdaj čakam, da si opomorejo. zame je vrt definitivno boljša izbira kot lončki. pa sivko sem podtaknila - kakšne 6 cm vejice približno 3-4 cm globoko, tudi novembra, ker sem kupila nove sadike in jih obrezala (bile malo podivjane), pa mi par teh podtaknjencev že cveti :) za rožmarin je pa fajn, da ga s smrekovimi vejami pokriješ. pa odvisno, kje kupiš sadike. če so vzgojene v tvojem okolišu, so že prilagojene in je več možnosti, da prezimijo. jaz ga imam kar zunaj, pa sem pod alpami... mi ga je to zimo sicer skoraj pobralo, sem ga šele lani sadila, pa sem obrezala posušene dele in je na novo odgnal, pa lepo dela naprej. pa nič ga nisem zaščitila, sem malo eksperimentirala...
|
|
|
|