Gina -> RE: izleti čez poletje (25.6.2010 21:30:31)
|
Tolmin in Most na Soči je en lep izlet. Pa Idrija oz. tista pot, po kateri se lahko pelješ z biciklom ali greš peš od centra pa do Idrijske Bele, kjer se skopaš in je zelo lepo. Rakov Škocjan ima lepe sprehajalne poti, narava je krasna, pa še v kakšno jamo pokukaš vmes, pa reka teče poleg. Cerkniško jezero je lepo, čeprav je suho pozno poleti, je pa fenomenalno za videt, ko hodiš po jezerskem dnu - lahko greš s kolesom okrog in okrog jezera, lahko greš pa na Slivnico peš, ali z avtom, pa gor malo bluziš - luškana tura (če se medvedov ne bojiš). Lahko greš v Postojnsko jamo in predjamski grad, tu pri nas je tudi nekaj tur za hodit po hribčkih, če te zanima ti naipšem. Lhako greš tudi v kakšno manjšo jamo, kjer še nisio bila, recimo Planinsko ali tisto pri Lazah, samo se moraš prej zmenit, je pa lepo. Ful lepo mi je na krasu. Kobjeglava in pršut, pa seveda Štanjel je sigurno za videt. Lahko greš v botanični vrt v Sežani. Ful lepo. Samo te morajo rošce zanimat. Če te bolj hribi zanimajo, mi je lepo nad Colom v tistih hribih- Kouk. Ali pa pri Gorici Lijak. Tudi nad Tolminom mi je Kobala lepa, edino je strma, pa višja. Lahko greš pa tudi z avtom gor, pa samo razgled uživaš. Zdaj sem ti samo primorsko opisovala, ker to najbolj poznam. Če hočeš pa Italijo, pa je spet ta ista smer, so mi pa Dolomiti res lepi.
|
|
|
|