tlb -> RE: NE/pridobivanje teže (24.6.2010 11:09:24)
|
hej! imam podobnega fantička; rojen s skoraj 4 kg, nato pa prve dni samo dojen. in med dojenjem je kar spal na dojki, ponoči se tudi ni kaj preveč zbujal, ledel dnevno samo 6krat (jaz sem si pisala). in ko ga je patronažna stehtala, ni pridobival, kot bo mogel (je kar trajalo vsaj 14 dni, da je prišel na porodno težo). In sem ga zčela striktno zbujat PODNEVI na tri ur in po podoju dodajat 60 ml Apatmila (mali je VSE spil....), ponoči pa sem ga zbujala na 4 ure. In po pribl. 5 dnevih dodajanja sem prav začutila, da sta dojki postali polni (pred tem sta bili mehkejši in bolj prazni; pa večinoma ljudje govorijo, da polnost nima veze s količino mleka....no, pri meni se mi zdi, da je kra imelo....). In takrat sem postopoma prenehala z dodajanjem; pa še tehtnico sem dobila in mi je pokazala, da mali kar veliko spije že iz dojke. In ob tem, ko je postal "nahranjen" je lepo spal, pil je kot se spodobi (prej je na dojki spal in cele dneve samo spal in se ni zbujal-je tako potrptežljivo detece, upam, da tako ostane [sm=smiley1.gif]), tudi ponoči se sedaj pri 6 tednih zbudi lepo sam na 5 ur in nato na 4 ure, tertja runda pa je pač prej, ampak je zunaj že dan. Skratka-jaz ti svetujem, da maličko čez dan zbujaš na tri ure, dodajaš po podoju, med dojenjem sem jaz morala našega fantička kar žgečkat in zbujat in vspodbujat (prosti se pustil [sm=smiley1.gif], da naj je), ponoči jo zbujaj res na kake 4 ure; čez dan imejta 8 obrokov; glede na moje izkušnje vama lahko fino steče, jaz malega sedaj izključno samo dojim, dnevno (tj. v 24 urah) 7krat. Jaz tudi mislim da tvoja pupa spi in je verjetno lačna, ampak se zato NE zbudi (naš se ni zbudil; jedel bi na začetku samo, ko sem mu ponudila! niti jokal ni!!!! pa je izgledal čisto srečen in celo krepek dojenček....). MOžeku/partnerju razloži, da imaš ti zdaj projekt "nahranimo malo pupo" in da ti omogoči "mir" v času projekta. Ti pač imej nalogo samo hranit tamalo in seveda SEBE! Pa počivaj, ko mala počiva, pa veliiiiko tekočin pij. Meni je uspelo, pa imam še eno punčko (ki je dopoldan v vrtcu, popoldan pa sem ji vseeno namenila nekaj časa....). Evo, tolikood mene :) upam, da je vsaj malo razumljiva kolobocija..... Sej bo; nam ženska vedno rata [sm=smiley1.gif], al ne?! LP iz Maribora in fajn prehranjevanje! (Če pa ne bo šlo dojenje-jaz sem skoraj že obupala; pa tudi prav. Bo pa več časa za tavelko.....) -------------------------------------------------------
|
|
|
|