~Biba~ -> RE: kako naj napišem (24.6.2010 10:13:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan paši. Osnutek darilne pogodbe sem ti poslala na zs. Pravilne podatke vnesi sama in prilagodi dejanskemu stanju. Zavedati se moraš, da je darilna pogodba ali pa če boste napravili morda izročilno pogodbo le obligacijsko pravna forma, s tem hočem povedati, da je potreben še vpis v zemljiško knjigo. To se napravi ko podpišete pogodbo in jo overite pri notarju. Glede na to da si hči darovalca ti davka ne bo potrebno plačati. paši menim, da se držiš nasveta, ki ti ga je dala zvezdan... IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee Nadstropja pa ni želel prepisati na moža ravno s tem razlogom, ker se mlada družina slej ko prej odseli od staršev in potrebuje denar za novo nepremičnino. Če bi dal etažo sinu v last, bi sin prosto razpolagal s svojo lastnino in jo lahko prodal/oddal/žnj. Oče pa jasno ne bo gledal tujcev v hiši. drugače pa se mi zdijo malo čudni odnosi v tem primeru oče-sin; da bi sin prodajal/oddajal zgornji štuk? jaz tega svojim staršem ne bi morala narediti, saj so mi ja oni podarili zgornji štuk hiše. oče pa ga ni prisilil, naj prenavlja zgornji štuk, imeli ste možnost izbire, podnajemniško stanovanje, ali očetov zg. štuk
|
|
|
|