petea -> RE: Tiste, ki živite v izvenzakonski skupnosti in vas partner preživlja (ali ve njega)... (25.6.2010 10:40:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo se ne strinjam in prvo prosim preverite informacije ki jih dajete. Mene moj partner letos ni mogel uveljavljati kot vzdrževanega družinskega člana (imava različna naslova) Prav tako me NI mogel uveljavljati moj oče čeprav IMAVA isti naslov vendar LOČENO gospodinjstvo. LAHKO pa je partner uveljavljal hčero (mladoletno) ki ima RAZLIČEN naslov kot on, a ISTI kot jaz. zivepo, ne dajem nepreverjenih informacij. S partnerjem imava različne stalne naslove, nimava skupnega začasnega naslova. Prvič me je uveljavljal kot VDČ pred 4 leti, ni bilo nobenih problemov, samo sva vpisala najine davčne številke v ustrezna okenca najinih davčnih napovedi. Drugič me je uveljavljal letos skupaj z otroki, spet nobenih problemov, samo vlogo za VDČ sva januarja ustrezno izpolnila in oddala. Ne vem, zakaj pri vas ni šlo. Kaj so navedli na DURS-u kot razlog oz. kako so izdali odločbo? No, ko ponovno prebiram tvoje sporočilo, glede na napisano v citatu predvidevam, da sta šla na DURS samo vprašat, kdo te lahko uveljavlja kot VDČ. Pezbar je zapisala, da če jih greš spraševat, ti na davčni navedejo cel kup pogojev za uveljavljanje VDČ. Če pa bereš sporočila tistih uporabnic, ki smo uveljavljale VDČ brez poizvedovanj na DURS-u, lahko vidiš, da so v praksi pri vseh upoštevali olajšave.
|
|
|
|