Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: Misek Z druge strani tam kjer sem jaz ghodila v OS ni bilo kosila. Bila je malica ob cca 12.00 - kiflc in jogurt ali kaj podobnega. Podaljsano bivanje pa domov ob cca 15.00, ko so prisli starsi. Danes moji generaciji nic ne manjka. Skratka, tudi ce si kdaj lacen ti ne bo nic pretirano hudega. Danasnja osnovnosolska generacija - ob 9.00 dopoldanska malica, ob 12.00 kosilo, ob 14.15 popoldanska malica. Do 14.00 pojedo skoraj fdovolj za cel dan. Do 20.00 je pa se dolga, posebej poleti. Pa uro in pol po kosilu jest malico.... kdo pa bo lacen???? Se strinjam, čeprav si ti lepo razložila zakaj "pavza od hrane" od današnje logistike ne bo naredila nobene škode. Dodala bi še to, da se hrane danes in včasih niti primerjati ne da-včasih se je v šolah in vrtcih (tako kot v menzah) kuhala slaba hrana, dobesedno, večkrat tudi neokusna. Danes se (vsaj po tem, kar mi pridiši iz vrtca), kuha celo bolje kot doma-ma ni da ni, vse premišljeno, skuhano tako, da je otrokom dobro in okusno-kar je tudi prav. In iz tega naj se delajo norca??? Jaz ne razumem, in ne bom, ker spoštovanje do hrane je ena osnovnih stvari v življenju. Me zanima, kaj bi naredili, da povabite prijatelje otrok domov na rojstni dan pa se dva začneta obmetavat s hrano? "Ja piščanČka, hroščEka, sonČeka, dajta no pospravit, lepo prosim, pa toliko počakajta, da vaše starše pobaram, če sta slučajno ne vem kako aktivna". Meni enostavno ni jasno kako ljudje ne vidijo, da sebe in svoje otroke utapljajo v njihovih pravicah. Do grla so jim pravice, dusijo ih ze, pa vseeno lajnajo in lajnajo o pravicah. Pravice so tudi pogojene z obveznostmi, sicer dobimo anarhijo - vsem vse pravice nobenemu nobene obveznosti. Kar se otrok tice smo v vladavini otroske diktature. Polovica otrok, ki jih traumira nepravicno obnasanje sole, uciteljev... bi bilo hitro pozdravljeno, ce bi dobili kaksno okol kepe. Spostovanja manjka na vsakem koraku. Sicer pa moram pripomniti, da ne manjka samo spostovanje otrok do nekoga ali necesa, ampak tudi spostovanje do otrok. nasplosno smo v krizi spostovanja. Zivimo v kraljevini denarja.